A rajongók annyira felháborodtak a The Crew eltávolítása miatt, hogy egy külön oldalt is létrehoztak, hogy visszavágjanak a Ubisoftnak.

2024.04.12. – Sajnos a játékipar nincs jó helyzetben az utóbbi időben, és bizony minden kiadó megpróbál költséget csökkenteni. Ennek egyik módja, hogy elküldenek fejlesztőket, alkalmazottakat, a másik pedig, hogy régi, akár klasszikus játékok tűnnek el a sűllyesztőben. Közben megértem, amikor egy játék eltűnése fájdalmas, főleg ha nagy kedvencről van szó. Nemrég a Ubisoft került furcsa helyzetbe, amikor úgy döntöttek, hogy a The Crew játékot leveszik a digitális boltok polcairól.

Végleg eltűnt

A 2014-es The Crew egy online versenyzős cím, amit a Ubisoft Ivory Tower és a Ubisoft Reflections közösen fejlesztett. A játék PlayStation 4-re, PC-re és Xbox One-ra is megjelent, sőt 2020-ban még az Amazon Lunára is. A Ubisoft azonban nemrég úgy döntött: digitálisan lemond a játékról, és kivonja a forgalomból. A helyzet viszont az, hogy a játék nem csak a digitális boltokban lett elérhetetlen, de azok számára is eltűnt, akik már korábban megvették és ott volt a játékkönyvtárban. Szóval egyeseknek most semmi esélyük sincs arra, hogy játszanak vele. Na, ez igazán felháborította a gamereket, akik nem értik, hogy lehet egyszer csak törölni valamit, amiért ők korábban fizettek. Sokak szerint ez lopás, szóval nem hagyják annyiban.

A The Crew rajongók fellázadtak

Nemrég létrejött a stopkillinggames.com nevű oldal, amivel a játékosok fellépnek a Ubisoft ellen, és persze azért, hogy a The Crew visszatérjen. Az oldalon szereplő kiáltvány szerint a játékosoknak ideje összefogni, törvényt alkotni, és petíciót benyújtani a kormányhoz, abban a reményben, hogy a már megvásárolt játékokat ne lehessen csak így törölni.

A Ubisoft ‘The Crew’ című játékát nemrég megsemmisítették, pedig legalább 12 millió ember játszott vele” – olvasható az oldalon. „Franciaország erős fogyasztóvédelmi törvényei miatt ez az egyik legjobb lehetőség arra, hogy a kiadót felelősségre vonjuk a történetkért. Ha sikeresen vádat emelünk a Ubisoft ellen, akkor ennek hatása lehet a videojáték-iparra, amivel megakadályozhatjuk, hogy a kiadók még több játékot tegyenek tönkre.”

Úgy tűnik, az oldalon mindenre gondoltak, szóval egyetlen kattintással te is csatlakozhatsz a kiáltványhoz. Miután márciusban leálltak a The Crew szerverei, amúgy lehetett tudni, hogy ez lesz. A rajongók problémája azonban az, hogy úgy vettek el valamit, hogy korábban azért fizettek, ráadásul a Ubisoft senkit nem kárpótolt sehogy. Ami a petíciót illeti, ez egy csodálatra méltó megmozdulás. Ha szerencsénk van, akkor valami érdemi változáshoz vezethet, ami megvédi a játékokat, amikért fizettünk.

Ezt láttad már?

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

×