Egyértelműen korunk egyik legmeghatározóbb közösségi média platformjának számít a TikTok. A ByteDance most egy új opcióval bővítené a repertoárt.

2024.04.10. – Korunk generációit egyértelműen a közösségi média és annak használata határozza meg. Van, aki egyáltalán nem akar részt venni ebben az egészben, de természetesen olyanokkal is találkozni, akik minden platformon jelen kívánnak lenni. Utóbbi csoportba tartoznak a fiatalabbak, előbbibe pedig inkább az idősebbek, akiknek ez amolyan „ördögtől való” dolognak tűnhet. S míg mindkét nézőpontnak megvan a pozitívuma, a társas kapcsolatok szempontjából egyértelműen többet rontott az internet az embereknek, mint használt. Lehetséges, hogy egyszerre akár több embercsoporttal is kommunikálhatunk a Facebook Messenger, Discord, vagy egyéb hasonló programoknak köszönhetően, azonban emiatt sokkal kevesebb fókusz jut a valóságos párbeszédekre. Egy közösségi médium rabjának lenni pedig különösen nem vicces, még akkor sem, ha valahol szórakoztató időtöltésről van szó. A TikTok például egy ilyen médiagépezet, ami mögött az algoritmus azzal a céllal dolgozik, hogy a felhasználó a lehető legtöbb időt töltse a platformon.

Fel sem tűnik, de több órát elpazarolunk naponta arra, hogy rövid, szórakoztató videókat csúsztatunk fel-le az okostelefonjaink képernyőjén. S még mielőtt bárki azzal jönne, hogy „tessék, ezt is egy boomer írta”, sajnos nem, én magam is részese vagyok a problémának, hiszen ugyan ezt teszem nap, mint nap.

Az Instagram nyomdokaiba lép a TikTok

A TikTok tehát meghatározó platformja a hétköznapjainknak, olyannyira, hogy a tulajdonosai úgy döntöttek, hogy többe szeletet szeretnének a közösségi média tortájából. Korábban úgy hírlett, hogy a színfalak mögött készül egy olyan kiegészítő platform a TikTokhoz, ami az Instagrammal tervez versenyezni.

 

A piaci pletykák arról szóltak, hogy a ByteDance visszanyúlhat az Insta gyökereihez és egy új, különálló platformot indíthat TikTok Notes néven, ami a fényképek megosztására kívánna fókuszálni. A TechCrunch érdeklődésére a közösségi oldal megerősítette, hogy valóban dolgoznak az új szolgáltatáson, ami egyelőre kísérleti fázisban jár, és egy kifejezetten fotókra és szövegekre létrehozott tér lesz a felhasználók kreativitásának kiélésére. – írja a PC World.

tiktok

A korábbi pletykákat tehát innentől kezdve tényként kell kezelni, s már csak az a kérdés, hogy mikor lép ki a program a tesztfázisból, s jelenik meg hivatalosan is.

Ezt olvastad már?

Látványos színpadi előadás készült a Dragon Ball Z-ből

×