Közel sem hétköznapi, különösen kreatív színpadi zenés-táncos előadással ünnepelték a Dragon Ball elmúlt 40 évét.


Bódi Dániel

2024.04.10. – Hozzám sajnos csak most ért el a létezésének híre, de szerencsére a március elején elhunyt Akira Toriyama mester még életében láthatta azt a rendkívüli érzékkel koreografált, csodálatos és kreatív látvánnyal megtámogatott színpadi zenés musicalt, amivel a 40 éves Dragon Ball előtt tisztelegtek Kínában.

Az előadást eredetileg hónapokkal ezelőtt, a kínai holdújévet ünneplő januári eseményen mutatta be Kína egyik legismertebb tánccsapata, az O-DOG, ami korábban már eltáncolta többek között a Narutót is. Különös véletlen, hogy a Dragon Ball 40. születésnapja és a Sárkány éve éppen egybeesik, szóval sokáig nem kellett agyalni, hogy a banda ezúttal mit fog előadni – a megvalósításán viszont láthatóan sokat dolgoztak.

A zenés-táncos előadás végigveszi a Dragon Ball (javarészt a Z) történetének fontosabb állomásait és harcait, bemutatja a főbb hősöket, antihősöket és ellenségeket, amit olyan látványelemekkel festettek a színpadra, amilyenhez hasonlót egészen biztosan nem fogunk látni a budapesti Vígszínházban. Pedig biztosan akadna rá néző, így viszont marad az O-DOG és a YouTube, ahová nyilván feltöltötték az előadás mind a 11 és fél percét, amit legendás Hiroki Takahashi felbukkanása koronáz, aki az eredeti főcímdallal zárja ezt a közel sem hétköznapi műsort.

Ezt is olvasd el:

Létezik egy Dragon Ball-epizód, amit még egyetlen magyar sem látott

×