Az EA Sports FC-ben minden az FC Coinok körül forog. Olyannyira, hogy vannak emberek, akik pénzért egy halom ilyet árulnak, illegálisan.

2024.04.10. – Maradjunk annyiban, hogy az EA Sports FC sorozat első éve nem úgy sült el, ahogy azt a kanadaiak feltehetően elképzelték. A játék telis tele van hibákkal, a temérdek animáció és ingadozó kapcsolat miatt a játékmenet pedig enyhén szólva kaotikus. A labda össze-vissza pattog, tudatos támadásépítésről pedig álmodni sem érdemes. Mindezt az EA Sports a TOTY során azzal tetézte, hogy szinte lehetetlenné tette a speciális lapok nyitását, az égbe lökve ezzel a játékbeli piac árait. Nos, a játékosszámok megcsappanása és feltehetően a saját hibájuk felismerése okán a speciális lapok nyitási esélyei szignifikánsan nőttek az elmúlt hetekben, a 81+ Player Pickek például úgy szórják az Icon kártyákat, mintha nem lenne holnap. Ez persze hatással van a játékospiacra is, olyan szinten bedőlt, hogy ilyesmire nem nagyon volt eddig példa. Egy halom meta kártya milliós árcédula alatt érhető el, ami összességében jó is és rossz is a játékosoknak.

Coin mindenek felett

Pozitívum, hogy a csapatunk olyan minőségű lehet minimális energia befektetéssel, amilyenre korábban nem mindenkinek volt lehetősége. Ezt tetézik a jobbnál jobb Evolution opciók is. Ám ugyan ez negatívumként is felróható, hiszen ha bárkinek lehet brutális kerete, akkor az ellenfeleinknek is az lesz. Ez pedig még tovább nehezíti a már egyébként sem gördülékeny játékmenetet.

S míg a Coinok ennek fényében egyre kevésbé fontosak, még mindig előfordul, hogy egy-egy lap több millióba fáj a piacon. A játékbeli grind viszont egyáltalán nem egyszerű, egy milliót is hetekig farmolnak az emberek, pláne úgy, hogy már szinte alig lehet nagy értékű lapot bontani eladható formában. Itt jönnek képbe azok a nem hivatalos szolgáltatások, amik Coint kínálnak valós pénzért cserébe. Ez természetesen „csalásnak” minősül, hiszen olyan előnyt szerezhetnek ezzel emberek, amikkel nem tudnak versenyezni azok, akik a „szabályok szerint” játszanak. Az EA Sports már egy ideje küzd ezek ellen a külsős árusok ellen, s most úgy tűnik, ismét bekeményítenek.

ea sports

Az EA megtervezte a szűrőtechnológiát

Az év elején az EA szervezeti átalakításon ment keresztül, ami negatívan érintett számos fejlesztőstúdiót.  Az elbocsátási hullám rávilágított arra, hogy a kiadónak – más játékcégekhez, például a Segához hasonlóan – csökkentenie kell költségeit ebben, az iparág számára kihívásokkal teli időszakban. Kulcsfontosságú hát, hogy a bevétel házon belül maradjon és ne kifelé vándoroljon, külsős emberekhez, vagy szolgáltatásokhoz. Az EA jelenleg olyan technológián dolgozik, ami megakadályozza és kiszűri ezeket a tranzakciókat és jó eséllyel egyszer s mindenkorra megszünteti a „fekete piacot”. Remélhetőleg a csalásfelderítő rendszer bevezetése után várható bevételnövekedés segíteni fogja az EA-t abban, hogy a jövőben elkerülje a tömeges leépítéseket.

Ezt olvastad már?

Akkor vagy kemény, ha van ilyen önmelegítős GAMER kesztyűd!

×