Megérkezett a gamer kesztyű, ami aktív fűtéssel támogatja a kezed, hogy akkor is király legyél a játékban, ha kicsit hideg van.

2024.04.10. – Én nem is tudom, hogy eddig hogy volt meg az emberiség gamer kesztyű nélkül? Miért csak most találnak ki ilyesmit, és miért nem érzi senki, hogy ezen múlik MINDEN játékban a teljesítmény?! Na, szerencsére a GamerTech rájött, hogy mit kell tennie a világért, így a múlt hónapban a PAX East 2024 bemutatták a Magma Glove gamer kesztyűt. Ennek célja, hogy ha kicsit hideg van, mert mondjuk télen kint játszol, akkor fűti a kis kezedet, és így is tudod osztani a fejeseket.

Magma Glove

A leírás szerint a Magma Glove egyedi fűtőtechnológiával rendelkezik, amit kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy ne fázzon a kezed. Egyrészt van rajta egy fényvisszaverő réteg, ami a kesztyű belsejében tartja a hőt, a kéz és a csukló egyes részein pedig vékony grafénszén fűtőréteg van, ami optimális hőmérsékleten tartják a kezeket. A kesztyű időzített fűtési ciklussal rendelkezik, sőt három különböző hőfokot is be lehet állítani. Szerintem teljes őrület, hogy ezt csakis esportolóknak készítették, pedig valljuk be: az „egyszerű” játékosok is hasznát vehetik. Vagy azok, akik amúgy hidegben dolgoznak, és jól jönne egy melegítős kesztyű. Na, mindegy.

Tudomány

Annyi igazat azonban lehet adni a készítőknek, hogy az esportban valóban sok szempont számít. Már kiderítették, hogy a hagyományos sportokhoz hasonlóan a játékosok hőérzete is befolyásolja a reakcióidőt, a hidegben minden esetben csökken a kézügyesség. Ezen pedig esport meccsek és győzelmek múlhatnak. Egy több mint 40 000 esport-játékos bevonásával készült tanulmány pedig kimutatta, hogy a legoptimális játékteljesítmény akkor volt látható, amikor az átlagos hőmérséklet 10-20 Celsius-fok között volt. A játékosok főleg egy külföldi verseny esetében nem tudják előre, hogy milyen hőmérséklet lesz a helyszínen, így egy fűtött gamer kesztyű valóban sokat számíthat.

Kesztyű

A Magma Glove kesztyű szemmel láthatóan szabadon hagyja az ujjbegyeket, miközben van rajta egy nedvességelvezető is, hogy a kezed és a tenyered száraz maradjon.

„A Magma Glove-ot profi esports-játékosok teszteltek és kezeskednek érte. A szabadon hagyott ujjbegyekkel és speciális anyagokkal a kesztyű tökéletesen alkalmas a bemelegítéshez, az edzésekhez, gyakorláshoz és a versenyekhez. Ráadásul a prémium nedvességelvezető anyagoknak köszönhetően soha nem lesz a játék útjában” – olvasható a leírásban. Sajnos a kesztyű árát egyelőre nem lehet tudni, pedig ez egy igen sarkalatos pont.

Ezt láttad már?

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×