Az új film is taszítja a szuperhős filmek kliséit, és láthatóan egy bizarr, erőszakos zenés mozi lesz. Itt az első videó a Joker: Folie à Deux-ból.

Gábor János

2024.04.10. – A bűnözők bohóchercege és Harley Quinn azt akarja, hogy tudd, „a világnak most… szerelemre van szüksége”. Ez az üzenete a Joker: Folie à Deux, vagy praktikusan: Joker 2 első előzetesének, amiben Joaquin Phoenix ismét eljátssza Oscar-díjas szerepét, Arthur Fleckket (aki később Batman hírhedt ellensége lesz), és a diliházban összeszűri a levet Lady Gaga szintén becsavarodott karakterével, Harley Quinn-nel.

A gondolat csak elsőre tűnik sziruposnak: nem egészen azt jelenti, mint a „szeretkezz, ne háborúzz”. Sőt.

A sötét és komor felvételek az Arkham Elmegyógyintézetben kezdődnek – ahová az első film végén Jokert zárták. A börtön folyosóin történő véletlen találkozás során Quinn és Fleck őrülten egymásba szeretnek, és azt tervezik, hogy kitörnek a kényszerzubbonyból, hogy a párnázott cellákon túli világgal is felvegyék a harcot. Ez Gotham utcáira viszi őket, ahol mániákusan táncolnak és pusztítanak a városban.

Joker a Nő miatt megy neki újra a világnak

Az első film, a Joker a visszahúzódó, küszködő stand-up komikus és részmunkaidős bohóc nyomasztó eredettörténetét adta. A folytatásban a színész útra kel, és mindenféle színpadon fellép, Harley Quinnnel, mint őrült múzsájával – aki ráadásul az ő jellegzetes sminkjét viseli. Ebben a filmes kalandban Fleck már nem tűnik annyira magányosnak, amitől talán még veszélyesebb, mint volt. A trailer végén Harley az Arkham Elmegyógyintézetben piros rúzzsal rajzol mosolyt a közte és Joker közötti üvegfalra. „Látni akarom az igazi énedet” – mondja neki, ezzel alighanem újra elszabadítva az őrületet.

 

A Variety megjegyzi: a Warner Bros. egyelőre nem részletezi a cselekményt, de minden jel szerint egy eszelős, színpadi és dalbetétekkel alaposan telepakolt mozihoz van szerencsénk, benne diliházból meneküléssel és tébolyult utcai káosszal, anarchiával. Bízzunk benne, hogy méltó lesz az elődjéhez, ami begyűjtött 11 Oscar-jelölést, köztük a legjobb filmét is. A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-től látható a mozikban.

Ezt is nézd meg:

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×