A Google nemrég bemutatta Chrome böngészője legújabb változatát, amit csak azok tudnak majd használni, akik hajlandók fizetni is érte.

2024.04.10. – Szerintem senkinek nem kell ecsetelni, hogy az internetes csalások, adathalász hacker-támadások korában mennyire fontos a biztonság. Ez akkor is nagyon igaz, amikor az ember csak az internetet böngészi, hiszen bármikor veszélyben lehetünk. A Google persze mindent megtesz, hogy böngészői biztonságosak legyenek, amiben most tett egy következő lépést. A Google nemrég bejelentette, hogy létrehoztak egy premium böngészőt, ami emelt szintű védelmet nyújt, ám nem lesz ingyenes.

Chrome Enterprise Premium

A Chrome Enterprise Premium elsősorban nem nekünk, földi halandóknak készült, hanem vállalati ügyfeleknek. A böngésző a Chrome Enterprise-ra épül, célja pedig az, hogy a munkahelyeken még jobban őrizzék az adatokat netezés közben. A vállalatoknak ezért pedig minden egyes alkalmazott esetében havonta 6 dollárt, nagyjából 2200 forintot kell majd fizetnie. 

Ezzel a böngészővel a cégen belül dolgozó rendszergazdák kezelhetik az RDP, az SCP, az SSH és más TCP protokollok használatát, valamint a frissítéseket is. Gyakorlatilag teljes mértékben nyomon lesz követhető a netezés közbeni adatfolyam, hogy a vállalati információk biztonságban legyenek. Fontos tudni, hogy ez egy teljesen különálló céges böngésző, ami nem érinti a Google Chrome ingyenes változatát. Azt továbbra is bárki ingyen használhatja. Ez a fizetős verzió kifejezetten végeknek készült, célja pedig, hogy minden egyes adatszivárgás nyomon követhető legyen. Reméljük, hogy ilyen erős adatvédelmi funkciók egyszer az ingyenes verzióba is bekerülnek majd.

Ezt láttad már?

Melyik a jobb? – Teljesen kikapcsolni, vagy alvó állapotba rakni a gépet?

×