A Valve néhány nap alatt megölte a P2P kereskedést a külsős oldalaknál. Itt nem állnak meg, a következő célpontok egyértelműen a CS2 skinek beszállítói.

2024.04.10. – Az senkit nem lep meg 2024-ben, hogy brutális pénzek mozognak a Counter-Strike 2 skinjei körül. Nem csak a külsős, eladással foglalkozó oldalakat érdemes idevennünk. A szerencsejáték is újra virágzik a Counter-Strike 2 megjelenése óta, talán sosem használták ilyen sokan ezeket az oldalakat. Egyrészt a Counter-Strike 2 létezése biztos alapot jelent a skineket befektetésként vásárló felhasználóknak, másrészt pedig új játékosokat is magával hozott a CS2. Több, csak Valoranttal játszó, fiatal játékos is kipróbálta a frissebb játékmotorra helyezett CS-t.

Az elmúlt napokban két CS2 gambling oldal közötti vitától volt hangos a Twitter, ám azt megelőzően már a Major egyik negyeddöntőjén is előkerült a téma. A két oldal tulajdonosainak személyes kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, rengeteg vitatott dologgal karöltve. 2023 júliusában az egyik oldal tulajdonosa lehozott egy listát, melyben a másik oldal skin beszállítóit találhattuk meg. Akkor körülbelül 7 millió dollárnyi, azaz 3 milliárd forintnyi skint tiltott ki a Valve. 2024 áprilisában aztán előkerült a lista második fele. Úgy tűnik, hogy a Valve-nak ezúttal sem kellett több, azóta pedig szinte óráról órára bővül a kitiltott kereskedők száma.

Néhány óra alatt több mint 500 ezer dollárnyi CS2 skin került kitiltásra

A Pricempire oldal Discord szerverén egy dedikált bot figyeli a méretes raktárral rendelkező játékosokat. Április 9-én először 300 ezer dollárnyi, majd pár órával később további 250 ezer dollárnyi skinnel rendelkező játékost tiltott ki a Valve. Úgy tűnik, hogy a Counter-Strike 2 megtisztítását tovább folytatja a cég, az elmúlt napok cseréit és P2P oldalakat érintő változtatások után ez már egyértelmű. Jelenleg csak a skinek beszállítóit érintik ezek a tiltások, ám ki tudja, hogy mikor érnek el a Valve munkatársai az átlagos felhasználókhoz is. Amíg nem tisztázódik a helyzet, addig érdemes elkerülni a CS2 szerencsejátékkal kapcsolatos weboldalak használatát.

Borító: YouTube

Ezt láttad már?

Melyiket szeretted? – A Disney Channel 10 leghosszabb sorozata

 

×