Pár hónap múlva nyakig merülhetünk a Star Wars Outlaws alvilágába, és még csak ki sem kell fizetnünk érte a teljes, majd 30.000 forintos árát.


Bódi Dániel

2024.04.09. – Ahogyan a Ubisoft ígérte, úgy a mai napon fellőtte az utóbbi idők egyik, ha nem a legvártabb Star Wars-játékának, a Star Wars Outlaws történetét nagy vonalakban vázoló új előzetesét, amiben nemcsak a csempész főhősnőt, Kay Vesst ismerhetjük meg egy kicsit közelebbről, hanem a messzi, messzi galaxis ezidáig nem igazán árnyalt alvilágát.

A sztori a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér között játszódik, amikor is a Birodalom és a Lázadók között a legkiélezettebb csaták folynak. Mivel a Galaktikus Birodalom figyelme hosszú idő után eléggé megoszlik, az alvilágnak is lehetősége adódik a másodvirágzásra, így Jabba mellett kismillió gengszter – többek közt Zerek Besh, vagy a Crimson Dawn – feszül egymásnak, hogy vagyont, hírnevet és befolyást szerezzen magának ott, ahol csak tud. Ebbe a maffiaháborúba csöppen bele Kay, aki mást sem akar, csak szabadulni belőle – nyilván össze is rúgja a port valamennyivel, na meg a rend- és kamu békepárti Birodalommal is.

A kalandozásaink során pedig nemcsak ismerős karakterekkel fogunk találkozni, a hangsúly sokkal inkább az új, eddig még sosem látott szereplőkön és területeken lesz, még inkább, mint az EA-féle Jedi-sorozatban. Ez pedig már legalább annyira kellett a Star Wars rajongóknak, mint egy falat kenyér. De nem is ez a legérdekesebb része az előzetesnek, hanem az,

hogy meg se kell vegyük, hogy játsszunk vele!

Az előzetes végén ugyanis a megjelenési dátum mellett felbukkant egy jelzés is a bal felső sarokban: „Included with Ubisoft+”. A Star Wars Outlaws eszerint nemcsak, hogy augusztus 30-án megjelenik PS5-re, Xbox Seriesre és PC-re, de potom pénzért, mindösszesen 5000-7000 forintért cserébe végig is játszhatjuk. Xboxon a francia játékszolgáltatás 5000 forintba kerül per hó, PC-n 18 eurót kérnek ugyanezért, ami jelenlegi árfolyamán 7000 forintot jelent, cserébe viszont a játék 130€-s, azaz 50.000 forintos Ultimate Edition-jét kapjuk, ami az összes létező játékbeli extra mellett a korai hozzáférést is tartalmazza. Azaz, aki előfizet, 30-a helyett már augusztus 27-én fejest ugorhat a Star Wars Outlaws-ba.

Üröm az örömben, hogy ez csak az xboxos és a PC-s játékosoknak opció, PlayStationön ugyanis a Ubisoft+ csak a klasszikus játékokat kínálja, az új címeket teljes áron kell megvenni, ami az Outlaws esetében 27.000 forintot fog jelenteni, ha az alapjátékra esik a választás. Fontos az is, hogy PC-n az Epic Games Store-ban kell majd keressük, a Steamen (egyelőre?) nem lesz elérhető. Mindemellett június 10-én is érdemes lesz figyelni, az akkor megtartandó Ubisoft Forward eseményen ugyanis még többet láthatunk majd a Massive Entertainment Star Wars játékáról.

Ezt is olvasd el:

13 fantasztikus játék, amiért a mai napig megéri PS3-at venni

×