Ha szeretted a Keresztapa filmeket és oda vagy a maffiózókért, a Mafia sorozatot neked találták ki. A Steam pedig most szinte fillérekért kínálja.

2024.04.09. – Amikor open world játékról és bűnözői életről beszélünk, felteszem sokaknak egyből a Grand Theft Auto sorozat jut egyből az eszébe. Természetesen ezt joggal teszik, akik a GTA-ra asszociálnak, hiszen a Rockstar nagy sikerű sorozata sok esetben meghatározta a kategória fejlődését. Most is éppen a hatodik epizód miatt ég mindenki lázban, ami ha a csillagok összeállnak, akár jövő év végén meg is jelenhet. (Persze erre csekély a tényleges esély…) Ettől függetlenül a GTA-s bandaháborúk mellett ott a Saints Row, ami ugyan ezt a formulát követi, csak éppen egy orbitálisan nagy szatíra. Itt semmit sem lehet komolyan venni, de persze ez is a cél vele. A harmadik meghatározó címe a „bűnözős nyílt világú játékoknak” a Mafia. Az 1930-as évek amerikai maffiózóinak életét bemutató játék igencsak ikonikusnak számít, méghozzá elsősorban azért, mert itt a sztori dominál leginkább. Talán itt érezhetjük leginkább „benne” magunkat a játékban, szemben a korábban említett párossal.

Szinte fillérekért lehet a miénk

Aztán persze a sorozat előrehaladtával az idő múlását és így a korok közötti különbségeket is megtapasztalhatjuk a Mafiában, feltehetően ez is vonzónak tűnhet sokaknak. A kevesek által megénekelt, ámde szintén kifejezetten jól sikerült Mafia 3 például már az 1960-as éveket mutatja be testközelből. Az pedig, hogy lényegében egy „Keresztapa” sztoriba csöppenünk, csak tovább fűszerezi az élményt.

mafia

Már 2002-ben sem volt csúnya, de azóta…

Azok pedig, akik erről eddig lemaradtak, most igencsak kedvező áron pótolhatják ezt a hibát. A 2002-as Mafia felturbózott, feljavított változata, a Definitive Edition most 75%-os leárazást kapott Steamen, ezt a ziccert pedig kár lenne kihagyni. Ami viszont még jobb, hogy ha az egész csomag iránt érdeklődik valaki, arra is hajmeresztő ajánlatot ad most a webshop, a Mafia, Mafia 2, valamint a Mafia 3 Definitive Edition csomag most 67%-os árzuhanással vásárolható meg. A teljes sorozatot most kevesebb mint 7000 forintért zsebelhetjük be.

 

Az ajánlat természetesen nem él végtele ideig, az akciót április 22-én zárja le a Steam, addig van esély feltölteni a könyvtárunkat a közkedvelt bűnöző szimulátorral.

Ezt olvastad már?

⚡ Játékmenet előzetesen a Dead Cells alkotóinak új játéka ⚡

×