Az OrdzGames bejelentette a BitBoy-t, egy Game Boy-szerű hordozható konzolt, amivel játék közben lehet farmolni a Bitcoin-t.

2024.04.09. – Tudjuk jól, hogy mostanában a hírek már nem szólnak annyit a kirptovalutákról, mint pár évvel ezelőtt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének még most is olyanok, akik folyamatosan farmolják. Erre pedig egy cég most olyan kis eszközt hozott létre, ami összeköti a kellemest a hasznossal. Vagyis játék közben bányássza nekünk a kriptovalutát.

Hordozható konzolka

Az eredeti Nintendo Game Boy még ma is komoly inspirációt jelent, a megjelenése óta eltelt 35 évben neki köszönhetünk olyan eszközöket, mint az Analogue Pocket vagy a Miyoo Mini+. Ezek a hordozható játékkonzolok természetesen a Game Boy nagysága előtt tisztelegnek. Tulajdonképpen a BitBoy is beilleszthető ezen konzolok sorába, ugyanakkor ez nem arra szolgál, hogy a klasszikus Game Boy játékok elfussanak rajta.

Az eredetileg a Web3 Gaming Expón debütált BitBoy segítségével a játékosok Bitcoint kereshetnek, miközben Bitcoin-alapú játékokat játszanak. Szóval csakis ilyen játékokat lehet játszani, ha pénzt is akarunk keresni vele. Az eredeti Game Boy-tól eltérően azonban a BitBoy RockChip RK3566 processzorral, 3,45 hüvelykes, 64×480-as kijelzővel és 32 GB belső memóriával rendelkezik. A Decrypt szerint a kis gép ára 500 dollár lesz (kb. 180 ezer forint), az előrendelés valamikor ebben a hónapban indul.

Bár a BitBoy elsősorban a kripto-rajongóknak készült, az OrdzGames elárulta, hogy emulátorok futtatására is képes, sőt „elég erős ahhoz, hogy az eredeti SonyPlayStation 1 játékokat is futtassa”. Hoppá. Az RK3566 chip több más hordozható konzolban is megtalálható, például az Anbernic RG353P-ben, ami mindössze 119 dollárba kerül. Tehát a kriptotermelés erős felárral jár. Amúgy a BitBoy-nak lesz digitális változata is.

Ezt láttad már?

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

×