Ismét ellátja minden földi jóval a takarítós játékok szerelmeseit a Steam. A Valve platformján ugyanis megjelent egy új a cím a kategóriában, amit imádnak a felhasználók.

2024.04.09. – Világéletemben imádtam a krimi történeteket. Sőt mi több egyszer még azzal a gondolattal is eljátszottam fiatal koromban, hogy nyomozónak állok. Hollywood sokat segít, hogy egy-egy ilyen álom összeálljon az emberek fejében, azonban az az igazság, hogy a valóság sokkal szürkébb annál, mint amit a vásznon látunk a moziban. Temérdek papírmunka, ráadásul a nyomozók elmondása szerint a legtöbb esetben őrületesen evidens a megoldás, vannak, akik úgy húznak le egy karriert, hogy igazából meg sem kellett erőltetniük az agyukat. A helyszínelők esetén azonban más a helyzet. Míg egy nyomozó összeesküvés elméleteket és temérdek csavart vár egy ügytől, addig egy helyszínelő a valóságban is azt kapja, amit a vásznon lát. Ha véres leszámolásról van szó, akkor annak a maradványait valakinek fel kell mérnie, valamint fel is kell takarítania, nincsen apelláta, az életben is el kell látnia valakinek a piszkos munkát. Ha ez álom karrier, akkor most itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad benne!

„Bocsi, ott még kimaradt egy kéz!”

Megjelent Steam-en ugyanis a Crime Scene Cleaner: Prologue, ami a Crime Scene Cleaner játék amolyan kedvcsinálója. Ez az a játék, amiben egy helyszínelő bőrébe bújhatunk, s a feladatunk, hogy különféle tetthelyeken takarítsunk ki. Véres foltok, feldarabolt testrészek, minden, ami szem szájnak ingere elénk kerülhet, nekünk pedig ezekhez az helyzetekhez ott lesznek a legjobb barátaink: a műanyag zacskó és a fertőtlenítőszer.

 

Maga a játék természetesen egy szatíra, hiszen a halott testeket nem kell bezacskózni, hanem nemes egyszerűséggel ki kell vágni a kommunális hulladék gyűjtőbe. (Legalábbis a demó során ez bőven elegendő volt a feladat teljesítéséhez…) Ha szereted a tisztító szimulátorokat, akkor valószínűleg a Crime Scene Cleanert is kedvelni fogod. Még akkor is, ha maga a téma bizonyos embereknek felkavaró lehet…

steam

A játékot Steam-en keresztül lehet elérni, s ha tetszik, jó eséllyel nem kell sokat várni a teljes játék megjelenésére. Ezt 2024 második felére tervezik élesíteni a fejlesztők.

Ezt olvastad már?

MENNYI? Ekkora vagyont ér a 10 légértékesebb képregény a világon

×