Mind tudjuk, hogy mit várunk egy hőpasztától, de azt talán kevesen említik meg, hogy legyen jó illata. Na mindegy, azért valaki gondolt erre is.

2024.04.09. – Milyen a jó hőpaszta egy processzor alaplapra illesztésekor? Legyen könnyű felhordani, segítse a megfelelő hűtést, és persze legyen jó az ára. Arra ritkán gondolunk, hogy legyen jó illata, pedig valójában ez egy igen érdekes bónusz lehet. A jelek szerint pedig vannak olyan helyek, ahol külön foglalkoznak ezzel. Japánban ugyanis a Clock Work Tea Party (CWTP) nevű cég illatosított hőpasztát gyárt – írja a Wccftech.

Az „Extremegris” nevű új termék állítólag egy ozmanthus (Illatcserje) illatú hőpaszta, ami kiváló tavaszi illatot kölcsönöz a processzorunknak. Ez a növény egyébként népszerű az ázsiai konyhában, mivel teát, lekvárokat és gombócokat is készítenek belőle, szóval logikus lépés volt, hogy a termálpasztát átitatják ezzel az utánozhatatlan illattal. A hír szerint az Extremegris nem csak egy illatos paszta, de minőségi hőpaszta is.

A cég szerint hővezető képessége valamivel magasabb, mint más anyagoké, viszkozitása pedig viszonylag lágy, így könnyen felvihető. Hogy a paszta felvitele után valóban érezni lehet-e az virágillatot, ahogy a PC (vagy inkább a CPU) felmelegszik, abban nem vagyunk biztosak. Feltehetően ez a lényeg, de a reklámszövegből ez nem derül ki egyértelműen. A CWTP korábban már készített Apple illatosított hőpasztát (ami jó volt a Mac-hez), de ezek mind limitált szériás termékek. Ami az árát illeti, az EXTREMEGRIS 2280 jenbe, nagyjából 5300 forintba kerül, ami picit drágább, mint más, jó minőségű hőpaszták. Te kennél ilyet a procidra?

Ezt láttad?

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

×