Egy indie fejlesztő két fejezetet is bemutatott egy rövid horrorjátékból, ami a Star Wars alapján készült Unreal Engine 5-ben.

2024.04.08. – Bár sosem voltam nagy Star Wars rajongó, láttam minden filmet és igyekszem nézni a sorozatokat is, mert alapvetően érdekel a világ, és szeretem a sci-fit. A Star Wars univerzumában azonban inkább kevesebb a horror, mint az akció és a fénykard, legalábbis akkor, ha az ember csak a filmekre hagyatkozik. Egy indie rajongó nemrég alapul vett egy kevesek által ismert Star Wars művet, megnyitotta az Unreal Engine 5-öt és készített egy olyan rövid horrorjátékot, amiben egy birodalmi rohamosztagossal vagyunk, zombi rohamosztagosok ellen.

Star Wars: Deathtroopers

A Star Wars: Deathtroopers alapötlete egyébként nagyon egyszerű. Helyezzük a Star Wars rohamosztagosokat egy olyan környezetbe, ami sötétebb és hátborzongatóbb, mint eddig bármilyen film, sorozat vagy játék, amit láttunk. Bár őszintén szólva, ha belegondolok, a rohamosztagosok számára mindig minden esemény a Star Wars-ban horror lehetett. Sosem találtak el senkit, ők maguk pedig hullottak, mint a legyek. Szóval az ő számunkra nem is áll annyira távol a horror, a vér és a halál.

Deathtrooper regény

A nem hivatalos, rajongói SW játék alapja nem önálló ötlet, hanem a 2009-ben megjelent Deathtroopers regény, amiben a zombik először jelentek meg a Star Wars univerzumában. Ebben a történetben a halálosztagosok (DeathTroopers) a rohamosztagosok zombi változatai. A fekete páncélzatukról felismerhető halálosztagosok félelmet keltettek bárki szívében, aki keresztezte útjukat. A regényt Joe Schreiber írta, akinek a célja az volt, hogy egy horrorisztikus történetet hozzon létre a SW univerzumban, ami olyan filmekből merít, mint a Ragyogás vagy az Alien. A regény az első Star Wars horrorsztori volt az 1990-es évek végén megjelent Galaxy of Fear sorozat óta, és közvetlenül az Egy új remény eseményei előtt játszódik. A Purge nevű birodalmi börtön az űr egy távoli, lakatlan részén meghibásodik. Úgy tűnik, egyetlen reménye a Vector csillagromboló, ami a közelben sodródik, látszólag elhagyatottan. Amikor a Purge fedélzetére egy csapatnyi embert küldenek alkatrészekért, csak a fele tér vissza, ők pedig olyan halálos fertőzést hoznak magukkal, ami miatt szinte mindenki meghal a Purge fedélzetén. A holtak élőhalottá válnak, és vadászni kezdenek a túlélőkre, akik kénytelenek elhagyni a Purge-t, majd a Vektoron keresnek menedéket, nem tudván, hogy az sem jobb hely.

Játék

Nos, a játék készítője Stefano Cagnani nemrég két fejezetet is bemutatott a rövid horrorjátékból, amiben zombi rohamosztagosok hordáival kell megküzdened, a végső cél pedig az, hogy túléld az egészet. Nem lesz könnyű, ha olyan rohamosztagos vagy, aki beveri a fejét az ajtófélfába. A játék első fejezete egy csillagrombolóban játszódik, míg a második az Endor bolygón. Itt meg kell találni egy bázist, aktiválni, majd megküzdeni a zombihordákkal. Fontos, hogy ezt a kis játékot egyetlen ember készítette, és ahhoz képest elég jól néz ki. A rossz hír azonban az, hogy az alkotó némi pénzt kér a játékért, nevezetes 2 eurót. Amúgy letölthető INNEN.

 

Amúgy ez egy nagyon király koncepció, de nem igazán gondoljuk, hogy a Disney tervez hasonlót AAA-s játékként.

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×