A vállalat nem szándékozik kivonulni a konzolpiacról, sőt, vadonatúj Xbox építésén ügyködik – derül ki az egyik fejes kiszivárgott e-mailjéből.

Gábor János

2024.04.08. – A Windows Central új jelentése az Xbox elnökének, Sarah Bondnak a kiszivárgott e-mailje alapján vázolja a vállalat terveit az Xbox jövőjével kapcsolatban. Először is, a vállalat elkötelezett az új, következő generációs Xbox megépítése mellett és a konzol a levél szerint „az eddigi legnagyobb technikai ugrás lesz egy generáción belül”.

 

Az Official Xbox Podcast nemrég megjelent epizódjában Sarah Bond először szellőztetett meg információkat arról, hogy a vállalatnak milyen multiplatformos tervei és válogatott first-party címei vannak, amelyeket elhozna Sony PlayStation és Nintendo Switch platformokra is. A Microsoft konzoljainak következő generációjáról és a teljesítmény fokozásáról mindenesetre fontos lenne beszélni – állapítja meg a TweakTown, hiszen az Xbox-játékosokat meg kellene nyugtatni, hogy a vállalat nem tervezi a konzolhardver-üzletág elhagyását.

Mit jelenthet az Xbox terve?

A megjegyzés, hogy „az eddigi legnagyobb technikai ugrásra” készülnek, még kissé homályos, és sok mindent jelenthet. A Windows Central által megszerzett e-mail mindenesetre arról árulkodik, hogy az új Xbox egy ún. „Gaming AI” kiegészítést kap. „Innovációt hajtunk végre a játékok mesterséges intelligenciája terén, és arra összpontosítunk, hogy a játékosok, illetve a fejlesztők számára nyújtsunk értéket a felfedezés, az elköteleződés és az alkotói sebesség [növelése] érdekében” – írja Sarah Bond. Ez első látásra egy újabb homályos kijelentésnek tűnhet, de, ha jobban megnézzük, a Gaming AI alatt olyan technológiát érthetnek a Microsoftnál, amivel

a mai lehetőségekhez képest sokkal felfokozottabb a játékélmény, ráadásul a fejlesztők sem izzadnak vért a címek elkészítése során.

Az eddig nyilvánosságra került tervek és a kiszivárgott levél alapján a következő generációs Xbox (ami biztosan LESZ) tartalmazni fog dedikált AI hardvert – vagy olyan cégekkel való partnerségen keresztül, mint az AMD, vagy saját fejlesztés segítségével. Ennél többet egyelőre nem lehet biztosan állítani a Gaming AI-ról, ami talán a Windowsból ismert Copilottal bővített, kifejezetten az új konzol számára készült változat lesz. Mivel a következő generációs Xbox konzol megjelenését korábban 2028 környékére becsülték, eltarthat egy darabig, mire további részletek derülnek ki a tulajdonságairól.

És ezt láttad már?

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

×