A Call of Duty játékok kifinomult algoritmus segítségével állítják össze a meccsekben részvevő játékosokat. Kiderült, hogy melyik érték a legfontosabb.

2024.04.08. – A Warzone és Modern Warfare III 2023 legvégén olvadt egymásba. A Call of Duty fejlesztői azóta gyakorlatilag egy kliensként tartják számon a három játékmódot. Mindig lesznek olyan fejlesztések, melyek csak ez egyik módra lesznek érvényesek, ám az újdonságok nagy részében teljes mértékben osztozik a Warzone, a MW III Multiplayer és a Zombies is. Sőt, manapság már a Warzone Mobile is egyre aktívabb, negyedik szereplő lehet a palettán. Már csak azért is, mert a cross-progressionnek köszönhetően a Battle Pass, a fegyverek és a skinek legtöbbje a mobilos változatban is megtalálható.

Ahogy a legtöbb online játékban, úgy bizony a Modern Warfare III-ban és a Warzone-ban is fontos szerepet tölt be a meccsek kereséséért felelős algoritmust. Több tényezőt is kell figyelnie a matchmakingnek. Ide tartozhat a ping, a játékosok skillje vagy épp a lejátszott órák száma. Igazán komplex rendszerről beszélhetünk tehát. A közösség sokszor nem is örül annak, hogy „sima” módok esetében is súlyozva van az adott játékos tudása, hiszen így kevesebb eséllyel tudnak alázni a szervereken. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem ez számít a legjobban.

A pinget nézi leginkább a Call of Duty meccskeresője

Az Activision az elmúlt napokban elárult néhány információt azzal kapcsolatban, hogyan is működik a Call of Duty játékok meccskeresése:

  • A ping a legfontosabb faktor a meccskeresés során.
  • Az elsődleges cél az, hogy a játékosok pingje minél alacsonyabb lehessen. Ehhez akár azt is bevállalja a játék, hogy a skillben nagyobb eltérések legyenek. A ranked mód természetesen kivételt képez.
  • A játék ezen kívül igyekszik a minél gyorsabb meccskeresésre is, hogy a felhasználói élményen se essen csorba.
  • A játékosok az esetek nagy részében a legközelebbi adatközpontok szervereire kerülnek beosztásra, kivétel akkor, ha nincs ehhez elegendő játékos az adott mérkőzésre a legközelebbi régióban.

Kijelenthető tehát a fenti információk birtokában, hogy a sima, nem Ranked meccsek esetében a ping sokkal inkább hangsúlyosabb tényező, mint a skill.

Borító: YT

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

 

×