Egy lelkes Toy Story rajongó játékfejlesztő elhatározta, hogy UE5-tel teljesen felújítja a legendás PS1-es Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue-t.


Bódi Dániel

2024.04.05. – Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is) divat volt a nagyobb filmpremierek mellé egy játékot is szállítani, melyekkel szinte minden esetben a fiatalabb közönségből próbáltak még egy kis pénzt kicsalni. Emiatt sejthető, hogy a filmek játékváltozatai általában gyatra minőségűek voltak, gyorsan összetákolt fércmunkák csupán – a Toy Story 2 azonban más volt.

A Pixar animációs filmje már csak a műfaja és a képi világa miatt is adta magát a játékba fordulásnak, ezért a fejlesztéssel megbízott Traveller’s Tales csapatának dolga mondhatni könnyebb volt, mintha a Batmanből, vagy a Mátrixból kellett volna 1999-ben PlayStation 1-re játékot csinálni. A végeredmény is abszolút szórakoztató lett, minthogyha tényleg ott lennénk Andy szobájában, amit polcról polcra körbeugrálhattunk, de a ház falain túl is izgalmas kalandok vártak Buzzra és az őt irányító játékosra.

A Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue bár több és egyre lustább újrakiadásokkal modernebb játékgépekre is megjelent, de valódi felújítást sosem kapott. Szerencsére viszont itt van nekünk James Bushnall és az Unreal Engine 5, a kettő együtt pedig új életet lehel az idén 25 éves klasszikusba. A lelkes fejlesztőt viszont senki sem kérte erre, ezért nagyon félő, hogy a jogbirtokos idővel lelőheti a projektet – bár, ha van egy kis esze, akkor inkább Bushnall hóna alá nyúl, és inkább kiadói segítséget ad neki. Így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

Mindenki nagyon szomorú lenne, ha az UE5-ös Toy Story 2 játék remakejével végül nem játszhatnánk. Bushnall már 200 munkaórát töltött vele, nekünk meg a szívünk szakadna bele, ha nem térhetnénk vissza a sajátunk után a második gyerekszobánkba. A Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue Remake jelenleg épp úgy fest, mint ahogy az alábbi videóban látni, de Bushnall ígéri, hogy a fejlesztés előrehaladásáról rendszeresen készít majd bemutatókat.

Aztán reméljük, egyszer majd meg is jelenhet:

Ezt is olvasd el:

Itt játszhatsz ingyen azokkal a játékokkal, amik 2000-ben az infóórák sztárjai voltak

×