A franchise negyedik filmjének pusztítása után nehéz bízni benne, hogy készülhet még jó Mátrix film, mégis felcsillant egy reménysugár.

Gábor János

2024.04.04. – Annak ellenére is belevág a Warner Bros. egy ötödik Mátrix film elkészítésébe, hogy az előzőt – nem minden alap nélkül – darabokra szedték a rajongók. Az eredeti trilógia sikerét megközelíteni sem tudó, sőt: sokak szerint inkább meggyalázó negyedik felvonásból mégis tanult valamit a filmstúdió, hiszen úgy döntött, fejet cserél a projekt élén, vagyis új embert ültet a rendezői székbe.

Forrás: Warner Bros.

A Warner teljesen hivatalosan bejelentette, hogy a Mátrix 5-öt elkezdték fejleszteni, ám már nem a korábban ismert fő alkotókkal – írja a Variety. A lap szerint ez lesz az első olyan alkotás a sorozatban, amit nem valamelyik Wachowski fivér nővér (Lana vagy Lily) rendez. Ezt a – remélhetőleg – nemes feladatot az Oscar-jelölt forgatókönyvíró Drew Goddard kapja, aki például a Lost, a Mentőexpedíció vagy több Cloverfield mozi író-producereként ismert, és a Mátrix 5-ben is ellátja majd ezeket a feladatokat, amellett, hogy dirigálja a filmet. A két Wachowski közül ezúttal csak a Feltámadásokat rendező Lana tűnik fel a projekt mellett, mint társproducer.

Miről fog szólni a Mátrix 5.?

A film készül, ez már tény, de nem tisztázott, hogy a kvadrológia két főszereplője, Keanu Reeves vagy Carrie-Anne Moss visszatér-e, sőt, senki nem erősítette meg, hogy folytatásról lenne szó. A sztoriból egyelőre semmilyen részletet nem szivárogtattak ki, csupán annyi hangzott el Jesse Ehrman produkciós igazgató részéről, hogy nem szándékoznak merőben eltérni attól a fantáziavilágtól, ami a korábbi epizódokat sikerre vitte. Pedig legalább a negyediktől nem ártana, de ez csak személyes megjegyzés…

„Drew egy új ötlettel érkezett a Warner Bros-hoz, amelyről mindannyian úgy véljük, hogy hihetetlen jól bővítheti a Mátrix világát,

egyszerre tisztelegve Lana és Lilly több mint 25 évvel ezelőtti munkája előtt, és egyedi nézőpontot kínálva, ami a sorozat és a karakterek iránti szeretetén alapul” – írta Ehrman közleményben. „A Warner Bros. Discovery egész csapata izgatottan várja, hogy Drew elkészítse az új Mátrix filmet, és hozzáadja saját vízióját a kánonhoz, amelyet Wachowskiék negyed évszázadon át építettek.”

Ezt is olvasd el:

Besétálhat bárki: 10 filmes étterem, ami a valóságban is létezik

×