Képesek voltak arra, hogy a PlayStation Portal lejátssza a régi PSP játékokat, de a játékosok soha nem lesznek képesek ugyanerre.

2024.04.04. – Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz fejlesztett, képes önmagában is lejátszani játékokat. Bár a kézi konzol célja, hogy a PS5-ön futó játékot az eszközre streamelje, a Google mérnökei rájöttek, hogy képes régi PSP (PlayStation Portable) játékokat futtatni offline. A Google mérnökei azonban a siker után nem tették lehetővé, hogy a játékosok is kihasználják az előnyt: rögtön szóltak a Sony-nak, hogy elárulják a titkot.

A Sony javította a hibát, ami lehetővé tette a PSP játékok futtatását.

Javítás

Ahogy arról a VGC is beszámolt, a Sony mostanra kiadott egy új firmware-t a PS Portalhoz, amivel javították a biztonsági rést, amivel a PSP játékok futottak az eszközön. Természetesen az, hogy szabadon PSP játékokat lehessen futtatni a Portalon, ellentétes a Sony üzleti érdekeivel. A Google pedig készségesen elárulta a titkot, hogy javítani lehessen.

A Google két biztonsági szakértője – Andy Nguyen és Calle Svensson – egy teljes hónapot töltött a PS Portal feltörésével, hogy kiderítsék, képes-e natívan futtatni a játékokat. Kiderült, hogy valóban képes erre, legalábbis ami a 20 éves PSP játékokat illeti. Tegnap Nguyen megerősítette, hogy a Sony-t értesítették a sebezhetőségről, és hogy a PS Portal új, v2.0.6-os firmware-frissítésével javították is. Szóval sosem fogjuk tudni mi kihasználni, legalábbis addig, amíg nem sikerül még egyszer feltörni a rendszert. Ennek ellenére sokan kiakadtak amiatt, hogy a Google elárulta a problémát.

Felelősségteljesen jelentettük a problémát a PlayStation-nek. A hibákat a 2.06-os verzióval javítottuk. Fogalmam sincs, miért sírtok amiatt, hogy nyilvánosságra hoztuk. Ha csak úgy kiadtuk volna a megoldást, szerintetek a Sony javítatlanul hagyta volna?” – írta a Google munkatársa. Szóval bármennyire is szeretnénk a PlayStation Portalon PSP játékokat játszani, egyelőre nem lesz rá lehetőségünk.

Ezt láttad?

Ha kiborultál a Discord reklámjai miatt – itt van 8 másik király csevegő

×