Hajime Isayama, az Attack on Titan alkotója egy évtized után végre bemutatja első új mangáját, néhány évvel a nagy sikerű sorozat befejezése után.

2024.04.04. – Kétségtelen, hogy az Attack on Titan az egyik legjelentősebb franchise a mangák és animék világában, ami különösen azután lett világszerte ismert, hogy 2013-ban elindult az anime-sorozat. Bár a manga 2021-ben, az anime pedig (végre) 2023-ban véget ért, az elmúlt évtizedben sokan a hatása alá kerültek. A manga, amit Hajime Isayama írt és illusztrált 14 éven keresztül futott, sikere pedig megkérdőjelezhetetlen. Még élőszereplős film is készült belőle. Most, néhány évvel az Attack On Titan befejezése után Isayama új művet mutatott be.

Új manga

A mangaka nemrég jelentette be új spin-off sorozatát, ami a Soyogi Fractal címet viseli. A projektben az alkotó együtt dolgozik a szinkronszínész Yuki Kajival, aki az Attack on Titan főszereplőjének, Eren Yeager-nek adta a hangját az anime japán szinkronjában. A Soyogi Fractalt Kaji énekes avatárja, Soyogi Soyogi ihlette. Soyogi karaktere a Vocaloid-alapú előadókhoz hasonló hangszintetizáló szoftvert használ, hogy lemásolja és manipulálja Kaji hangját. A Soyogi Fractalt Kaji 20 éves szakmai évfordulója alkalmából hozták létre.

A Soyogi Fractal egy single-shot manga lesz, vagyis egy kötetben ki is merül a történet. A manga Soyogi történetét követi, aki a mesterséges intelligencia, amit azért hoztak létre, hogy lemásolja Kaji hangját, hogy új dalokat énekelhessen.

Bár Isayamának fontos szerepe lesz a projektben, ő csak a történetéért felel, nem ő fogja rajzolni. A Soyogi Fractal a bejelentések szerint 2024 nyarán jelenik meg, bár hivatalos dátumot még nem kapott. Bár igaz, hogy Isayama és Kaji együttműködése még izgalmasabbá teszi ezt a projektet, egyelőre nem úgy tűnik, hogy a mangaka belevág egy olyan összetett munkába, mint az Attack on Titan. Valószínűleg sokan arra számítottak, hogy hasonló nagy dobásra készül. Hát, egyelőre nem.

Ezt láttad már?

Ha kiborultál a Discord reklámjai miatt – itt van 8 másik király csevegő

×