A okostelevíziókon youtubeozok már biztosan jól ismerik a multiview funkciót, ám most végre a mobilos Youtube applikáció is megkapja a támogatást.

2024.03.28. – Szokták mondani, hogy a mai világot már össze sem érdemes hasonlítani a 20-30 évvel ezelőttivel, hiszen a multimédia eszközök és szolgáltatások fejlődésével az élet, mint olyan is totálisan felgyorsult. Ma már nehéz elképzelni, hogy leülünk egy székbe, hátra dőlünk benne és egész nap olvasunk egy könyvet csendben, anélkül, hogy bármi másra vágynánk. Ezt még azoknak is nehéz megtenni, akik imádnak olvasni, hiszen nem ahhoz van már hozzászokva az agyunk, hogy egyetlen dologra koncentráljon. Itt egy impulzus, amott egy impulzus, szinte állandóan maxra van járatva az agyunk. A telefonunk már nem csupán hív és üzenetet vált, filmeket, sorozatokat nézhetünk rajta, elérjük a világ összes hírportálját, egyszerre több emberrel chatelünk, videohívunk társaságokat, e-mailezünk, s még sorolhatnám. Nos, a mobilos Youtube applikáció egy pillanatra sem fogja lelassítani ezt a pörgős életvitelt, sőt még talán egy teljesen új szintre is fogja emelni.

Itt a kép a képben

Az okostelevíziókon már jóideje elérhető az a Youtube-funkció, hogy a platformon egy időben akár több videót is nézhetünk. Ez elsőre butaságnak tűnhet, de igazából sok esetben jól tud jönni. Például a sportrajongók multitaskolhatják magukat, egyszerre akár több eseményt is követhetnek a képernyőn. Vagy van egy mérkőzés, ami érdekli őket, de annyira nem vágynak a kommentátor hablatyolására, jobb szeretnék közben megismerni, hogy mi történik a világban, így a képernyő egyik szélén a meccs folyik, míg a másik oldalon akár híreket is lehet hallgatni.

youtube

Íme a multiview használat közben – Reddit / u/_oh_jay

Ezt a kép a képben funkciót hamarosan a telefonos Youtube felhasználói is megkapják, erősítette meg egy alkalmazott Redditen. Az újdonság első nekifutásra iOS-en, valamint iPadOS-en fog debütálni, ám az androidosokat megnyugtatták, pár héten, maximum hónapon belül nekik is felbukkan majd az opció a Youtube applikáción belül.

A funkció kezdetben csak bizonyos sportcsatornák esetében fog működni, de jó eséllyel a későbbiekben kiterjesztik más típusú tartalmakra is. Az, hogy a szétosztott képernyő mennyire lesz kényelmes és átlátható mobilkészülékeinken, már más kérdés. Remélhetőleg élvezhető lesz!

Ezt olvastad már?

Akkora szintet léphet az Xbox, amekkorát a PlayStation valószínűleg sosem fog

×