Megérkezett a nagysikerű Hunt: Showdown első, kompetensnek tűnő kihívója, a Game Labs A Twisted Path to Renownja. S már akár játszani is lehet vele!

2024.03.28. – Megmondom őszintén, amikor bejelentették a Hunt: Showdown érkezését, nem láttam túl fényes jövőt a játéknak. A Crytek szerencséjére csapnivaló jós vagyok, s míg maga a játék nem lett az elmúlt évek legnagyobb durranása, igazán szép számmal gyűjtött magának rajongókat, akiket stabilan meg is tudott tartani. Talán utóbbi a legnagyobb fegyverténye a játéknak a piacon, épp ezért is nagy vállalkozás egy konkrét kihívót indítani ellene. Nos, a Game Labs most pontosan ezt kísérli meg, méghozzá egy nagyon hasonló, ám kizárólag western-stílusú lövöldével.

hunt

Egy új kihívó

Mindkét játék ugyan azt a formulát követi. Lényegében kompetitív, FPS nézetű lövöldözős játékokról beszélünk, amiben a játékosok egymás ellen versengenek. Azonban egy nyílt világban, különféle célok teljesítéséért játszanak, így akár egy ideig el is kerülhetik egymást, mint egy Battle Royale esetében. Számít a loot, de idővel az is, hogy ki céloz jobban. Az A Twisted Path to Renown úgy próbálja magának megkeresni a helyet a piacon, hogy szabad kezet ad a játékosainak. A cél minden meccsen adott, ám az, hogy ki-ki hogyan éri el, már magától a játékostól függ.

Mindent elő lehet állítani, amire csak szükség lehet, legyen ez étel, vagy éppen fegyver, vagy egyéb felszerelés. Lehetőség van piacolni a megszerzett tárgyak felhasználásával, na meg némi PvE élmény is belekerült az összetételbe, vadállatokra is vadászhatnak a játékosok. Utóbbi virtuális élőlények értékes trófeákat szórhatnak, amiket pénzzé lehet tenni, vagy az így megszerzett maradványokból tárgyakat lehet készíteni.

 

A Game Labs játékát nem egy fantáziavilág ihlette, mint a Hunt: Showdownt, ebben az esetben az 1899-es Vadnyugatot járhatjuk be. Ha tetszik a bemutató alapján a játékmenet, akkor nem kell várnod sem arra, hogy fejest ugorj a mókába. A játék már el is érhető Steamen, mint early access lehetőség, ami azt jelenti, hogy az éles megjelenésig azért még a fejlesztők terveznek rajta finomhangolni. Ettől függetlenül minden visszajelzés számít, a hivatalos weboldalt felkeresve – vagy ide kattintva -, máris hozzá lehet jutni a címhez.

Ezt olvastad már?

Akkora szintet léphet az Xbox, amekkorát a PlayStation valószínűleg sosem fog

×