Nem most éli legjobb időszakát a Tencent, ha videojátékokról van szó. Ezen szeretne változtatni most a cég, méghozzá sikeres játékok másolataival.

2024.03.27. – Az év elején a média figyelmét határozottan a Palworld megjelenése kötötte le. A Pocket Pair Inc. fejlesztése eleinte egy zseniális viccnek tűnt, aztán kiderült, hogy a cég komolyan gondolja a játékot. Valószínűleg kevesen tudják, de a Pocket Pair felelt korábban többek között a Craftopiáért is, vagyis nem számítottak első bálozóknak a videojáték-iparban. Az a játék finoman szólva is döcögősen indult, végül a fejlesztők nem engedték el a kezét és addig-addig csinosítgatták, míg egy szerethető címmé nem vált. Alapmechanikákat tekintve nagyon hasonlított a Palworldre, csak abban nem voltak Pokémonokra hasonlító, gyűjthető lények. A Palworld viszont talán pont ezek miatt a lények miatt olyan sikeres.

palworld

Forrás: Pocketpair

Lényegében kinézhetünk magunknak egy aranyos kis lényt, felkaphatjuk az AK-47-esünket és beleereszthetünk egy tárat, hogy aztán megszelídítsük a labdáinkkal. A fejlesztők ráadásul még egy további csavart is beemeltek a sztoriba, az így elfogott lények még dolgozhatnak is nekünk. Azért gondolom nem lepődik meg senki, hogy ezt az egész mechanikát egy hatalmas szürke zónának tartom. Ettől függetlenül a játék hatalmas siker lett, ami természetesen más kiadók figyelmét is felkeltette.

Jöhetnek a klónok?

A Csillagok Háborúja rajongóinál csak a videojáték-ipar kedveli jobban a klónokat. A Tencent például, ami Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, így a játékiparban is érdekelt, a pletykák szerint fel akarja venni a versenyt a Pocket Pair „aranygyermekével”. Jól jönne már valami átütő siker, ugyanis nem mondhatjuk, hogy jó időszakot él meg a cég. Nemrégiben bejelentették például, hogy egy két éve fejlesztett Nier mobiljátékot teljesen kukáztak, nem voltak elégedettek az eredménnyel. S míg a széria rajongói elsősorban egy mainline játékra vágytak, a semminél mégiscsak jobb lett volna egy mobilos cím.

Aztán ott van az Assassin’s Creed Jade projekt, ami szintén döcögősen halad előre, s már most biztos, hogy 2025 előtt nem jelenik meg. Ez a játék Kínában fog játszódni, viszont a Tencent azt ígéri, hogy nem tipikus mobilcím lesz, játékmenetében a konzolos verziókra fog hajazni. Nos, hisszük, ha látjuk!

Visszatérve a Palworldre pedig, a Bloomberg a napokban arról számolt be, hogy mind a TiMi, mind pedig a Lightspeed egy-egy Palworld-klónon dolgozik jelenleg, s mindkettő projektet a Tencent pénzeli. Nagyon úgy fest, hogy „könnyű” sikerre hajt a Tencent, elvégre ezt az utat már kikövezte nekik a Pocket Pair. Már csak az a kérdés, hogy a szóban forgó fejlesztések mennyire lesznek szórakoztatók, hiszen egy 1/1-es másolatra nem biztos, hogy nagy igény lesz…

Ezt olvastad már?

Zseniális módszert eszelt ki a CDPR a pedofilok ellen a Cyberpunkban

×