A Naruto minden idők egyik legnépszerűbb anime-sorozata, számtalan népszerű karakterrel. De ezek közül melyik a legerősebb?

2024.03.26. – Sok dolgot lehet mondani a Naruto sorozatra, de az vitathatatlan, hogy minden idők egyik legnépszerűbb shounen anime-sorozata. Bár valóban nagy vállalkozás fillerekkel együtt végignézni minden egyes epizódot (220+500 rész), garantálom, hogy a lenyűgöző történet és karakterek miatt mindenképp megéri. Miközben számtalan sorsot, drámai jelenetet nézhetünk végig, természetesen a fő hangsúly a harcokon van, amiket hihetetlen részleteséggel és kreativitással alkottak meg. Jogos lehet azonban a kérdés, hogy ki lehet a legerősebb karakter a sorozatban?

Kiindulópont

Természetesen az ilyen téma általában szubjektív, így ebben a cikkben is csupán a saját véleményemet írom le, ami nem tükrözi egyöntetűen a Leet.hu szerkesztőségének véleményét. Rengeteg olyan lista létezik, ami rangsorolja a Naruto karaktereket erősségük alapján, én most ezek közül csak a szerintem legerősebbet írom le. Az is fontos szempont, hogy ez csupán a Naruto és a Naruto Shippuden sorozatokra vonatkozik, a Borutót nem vettem alapul. Tudom jól, hogy az még jobban kibontja a történetet és előkerülnek még erősebb karakterek. Azt se felejtsük el, hogy a cikk erős spilereket tartalmaz, szóval ha még nem láttad a Narutót vagy a Shippudent, akkor NE olvass tovább!

A legerősebb karakter a Narutóban

Kétségtelen, hogy a sorozatban rengeteg különleges képesség létezik, ennek ellenére is nagyon könnyű kiválasztani a legerősebbet. Ennek oka az, hogy ha belegondolunk, a Naruto világában ismert shinobi-világ minden egyes képessége tőle származik. Az egyetlen karakter, aki a legerősebb lehet, az Otsutsuki Kaguya.

Kaguya

Milyen érdekes, hogy Kaguya saját története legalább annyira drámai, mint az összes többi karakteré. A negyedik shinobi háború utolsó fejezetében derült ki, hogy a történet valódi főellensége, miközben valójában ő tehet arról is, hogy egyáltalán léteznek shinobik ezen a világon, és képesek csakrát használni. Persze ha megismerjük valódi történetét, rájövünk, hogy bár eredeti célja a pusztítás volt, valójában táplált érzéseket az emberek iránt. Legalábbis egy iránt biztosan.

Kaguya a földönkívüli Otsutsuki klán tagja, aki miután a Földre érkezett, elfogyasztotta az Istenfa gyümölcsét, aminek következtében ő lett a csakra első birtokosa. Mivel Kaguya volt az első csakrahasználó, ezért a „csakra anyja” néven ismerték. A csakra végül a fiaira, Hagoromóra és Homurára szállt. Miután a tőle örökölt képességekre féltékeny lett, Kaguya egyesült az Istenfa tízfarkú alakjával és harcolt saját gyermekei ellen. Végül a fiai lepecsételték. Az egész történet innentől kezdve arról szól, hogy visszatérjen.

Milyen képességei vannak?

Otsutsukiként és csakrahasználóként Kaguya hatalmas erővel bír, tudja használni mind az öt alapvető csakra-típust, valamint a Yin-Yang Release-t is. Páratlan módon képes regenerálódni és el tudja nyelni a csarkát. Kaguya birtokolja a két legerősebb doujutsut is, a Byakugant és a Rinne-Sharinganr is. Míg a Byakugan 360°-os röntgenlátást biztosít neki, addig a Rinne-Sharingan lehetővé teszi számára, hogy egy szempillantás alatt teleportáljon különböző dimenziókon keresztül.

Kaguya igazi ereje az Istenfával való kapcsolatából ered. Miután feloldották a pecsétet, Kaguya arra használta az Istenfához való kötődését, hogy elszívja a Végtelen Tsukuyomiban rekedt shinobik csakráját, hogy tovább erősödjön. Vészhelyzetben képes egyesülni a fával, hogy a Tízfarkú jinchurikijévé alakuljon. Ezzel lehetővé válik számára, hogy használja a tiszta csakrából készült gömböket, amik sokkal erősebbek, mint Madaráé és Obitóé.

Talán azért is a sorozat legerősebb karaktere, mivel a sorozat végéig egyetlen más karakter sem tudta egyedül legyőzni. Ahogyan Hagoromo és Homura egyesített erejére volt szükség ahhoz, hogy lepecsételjék, úgy a 7-es csapatnak is csak együttes erővel sikerült legyőznie. Egyetértesz?

Ezt láttad már?

13 fantasztikus játék, amiért a mai napig megéri PS3-at venni

×