Beismeréssel felérő reakciót kapott egy Helldivers 2 fan, aki könyörgött, hogy hagyják békén a friendly fire-t, mert őrült vicces barátokat felrobbantani.

Gábor János

2024.03.26. – A Helldivers 2 egyik legviccesebb, egyben legfrusztrálóbb mechanikája a baráti tűz – attól függően persze, hogy melyik oldalon vagy: aki osztja, vagy aki kapja. A játék közösségében jó ideje beszédtéma a friendly fire, hiszen a szövetségesek véletlen (vagy nem mindig véletlen) kilövése és felrobbantása megosztja a népet. Vannak, akiknek szórakoztató, hogy nagyobb a tét, vagy szimplán bírják, hogy megviccelhetik egymást a többi játékossal. Tény, hogy a friendly fire sok bosszantó pillanatot is szül, dehát ilyen ez a sport.

Forrás: Arrowhead

A megosztó vélemények ellenére semmilyen jele nincs annak, hogy a Helldivers 2 fejlesztői akár csak fontolóra vennék a friendly fire tiltását / szankcionálását / kikapcsolását, sőt, az Arrowhead vezérigazgatója a játék egyik baráti tűz megtartásáért könyörgő rajongójának oda is bökte az X-en:

„ó, igen, ez sosem fog változni”.

Johan Pilestedt hozzátette: „ha kikapcsolnánk a baráti tüzet, akkor az ellenséggel szembeni sebzést is ki kellene kapcsolnunk. Ez a szabály”. A cégvezető korábban a PlayStation Blognak adott interjújában azt mondta: „a játékvilágban mindennek következetesnek kell lennie, ezért kell, hogy legyen baráti tűz. Ha a golyóid képesek megölni az ellenségeket, és az ellenségek megölhetnek téged, akkor a logika azt diktálja, hogy a golyóidnak a barátaidat is meg kell tudniuk ölni”.

A következetességen túl az is a friendly fire mellett szól, hogy remek fekete humort kölcsönöz a játék hangulatának. Szóval: „megtiszteltetés volt veletek szolgálni”, de a jelek szerint továbbra is halomra lőhetjük, cafatokra robbanthatjuk és szanaszét szőnyegbombázhatjuk egymást a Helldivers 2-ben. Okoz persze nehéz pillanatokat is, de alighanem eljutottunk arra a pontra, hogy már többet ártana a játéknak, mint használna, ha a fejlesztők kivennék belőle ezt a lehetőséget.

Ezt is olvasd el:

13 zseniális videojáték, amit fantasztikus élmény többször újrajátszani

×