Az Apple nincs jó helyzetben, miután egy rakás vizsgálat és per zajlik ellene az Egyesült Államokban és Európában is. Most a vásárlák is léptek.

2024.03.26. – Tényleg nincs jó helyzetben az Apple, miután az utóbbi időben egy sor perrel és vizsgálattal néz szembe. Közben úgy tűnik, hogy a fogyasztók sem hagyják válasz nélkül a sérelmeiket. Nemrég Amerikában elindult a trösztellenes per, aminek lényege, hogy az almás vállalat elvileg törvénysértő eszközökkel él a platformjain. Közben Európában ismét elindult egy vizsgálat, miszerint az iPhone gyártója bizony versenyellenes magatartást tanúsít, mivel sok esetben korlátozza az iPhone felhasználók lehetőségeit. A Reuters szerint nemrég legalább három csoportos keresetet nyújtottak be az Egyesült Államokban. A vásárlók szerint ugyanis az

Apple versenyellenes módszerrel növelte termékei árát.

Drága?

Oké, oké, pontosan tudjuk, hogy az Apple termékei sosem voltak olcsók, a fogyasztók azonban most azt állítják, hogy a cég úgy növelte egyes termékek árát, hogy az amúgy versenyellenes és büntethető. Ez azt jelenti, hogy azok, akik most részt vesznek a perben, szeretnének kártérítést kérni, mivel túlárazottan vettek Apple termékeket. A vádak között szerepel például az, hogy az almás cég elnyomta külső üzenetküldő alkalmazások, digitális pénztárcák technológiáját, amik fokozták volna a versenyt az okostelefonok piacán.

A fogyasztók követelése éppen most azért is lehet időszerű, mert a kormány pontosan ilyen vádakkal indította a trösztellenes pert. Ha ott bebizonyosodnak az állítások, akkor bizony a vásárlók is nyerhetnek. Az Apple közben igyekszik eleget tenni a törvényeknek, Európában például megnyitották az utat a külső alkalmazásboltok felé, bár ott is mindent próbálnak ellenőrizni. A fenti versenyellenes vádakat pedig tagadják, úgy gondolják, ők kiváló termékeket gyártanak, kiváló szolgáltatásokkal.

Ezt láttad már?

13 fantasztikus játék, amiért a mai napig megéri PS3-at venni

×