A Valve hosszú évek óta támaszkodik a közösség alkotásaira. A Counter-Strike 2 esetében sincs ez másképp, érkeznek is az egyre szebb pályák.

2024.03.26. –A Counter-Strike 2 2023 márciusában mutatkozott be. Senkinek nem okozott meglepetést, hogy a Valve a saját, Source 2 motorjával ruházta fel az új klienst. Szintén nem véletlen, hogy már az első videókban is kihangsúlyozták, hogy teljesen új korszakra érdemes készülni a pályák tekintetében is. Néhány, korábbi Counter-Strike pályát házon belül is felújítottak, ám az FPS számok és a megfelelő láthatóság megőrzése érdekében azért hatalmas fejlődéssel nem találkozhattak a játékosok. Talán Inferno újult meg a legjobban, szinte rá sem ismerni a régi helyszínre.

A Counter-Strike fejlesztői mindig is támaszkodtak a közösségre. A Steam Workshop felületeinek köszönhetően nem csak a közösség által megalkotott skinek kerülhetnek be a játékba, de az elkészült pályákból is emeltek már át néhányat egy-egy Operation keretein belül. A pályák ráadásul több célt is szolgálhatnak. Vannak olyan mapok, melyeken gyakorolhatnak a játékosok, de akár még FPS mérésre alkalmas alkotással is találkozhatunk. A rengeteg, közösség által megalkotott módról nem is beszélve. Úgy tűnik azonban, hogy a Counter-Strike 2 új motorja grafikai szinten is hatalmas lehetőséggel ruházza fel a közösséget.

Elkészülhetett a Counter-Strike széria eddig legszebb pályája

Az elmúlt napokban a Counter-Strike 2 Twitter és Reddit közösségében berkein belül egy új pályára figyeltek fel a játékosok. A Lost Coast talán a Counter-Strike széria eddigi legszebb pályája, a közösség szerint biztosan. A pálya készítője nem bízta a véletlenre, hiszen 8K textúrákat és 8K fényelést alkalmazott. Garantáltan megizzasztja a helyszín a legerősebb számítógépeket is, ám öröm látni, hogy ilyenekre is képes a Source 2. Természetesen a mapot mindenki ingyenesen és szabadon kipróbálhatja. Ehhez a dedikált Steam Workshop weboldalát kell felkeresni, majd a feliratkozás/subscribe gombra kattintani. Ezt követően a játék menüjében meg is találhatjuk a pályát.

Ezt láttad már?

Készülhet az Xbox kézikonzol, és nem olyannak, mint a PS Portal

×