Az Apple iOS 18 operációs rendszerét a júniusi WWDC eseményen leplezheti le. A fejlesztés azonban már javában zajlik, örülhetnek az iPhone tulajdonosok.

2024.03.26. –Az elmúlt hónapokban egyre több információ érkezett az Apple telefonok soron következő operációs rendszeréről. A rutinos rókák számára ez nem meglepő, hiszen jól tudják, hogy a nyári WWDC eseményen a cég bemutatja a legnagyobb újdonságokat. Az Apple fejlesztői tehát már javában dolgoznak az iOS 18 újdonságain, sőt, talán már az iOS 17 megjelenése előtt is nekiláttak az előkészítésnek. A februári, márciusi információk igencsak arról árulkodnak, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb frissítését készítheti elő az Apple.

Természetesen ezekkel a hírekkel szemben némi szkepticizmus nem árt, ám az elmúlt évek során ritkán hibáztak a szivárogtatók. Korábban már kiderült, hogy az iOS 18 nagy eséllyel támogatni fogja az RCS protokollt, mely megkönnyítheti az iPhone-Android közötti üzenetküldést. Ezen kívül pedig az AI funkciókra is nagy figyelmet fektet az almás cég, hosszú évek óta fejlesztik a saját megoldásukat is. Úgy tűnik, hogy a felhasználók is nagyobb szabadságot kaphatnak majd, derül ki a Macrumors legutóbbi videójából.

Teljesen szabadon alakítható lesz az iPhone-ok főképernyője

A korábban felmerült újdonságok nagy része inkább a motorháztető alatt teljesít szolgálatot, addig a napokban kiszivárgott fejlesztést minden felhasználó észreveheti majd. Az Apple több szinten is át akarja majd alakítani az iOS 18 főképernyőjét. Az alábbi változásokra érdemes felkészülni:

  • A felhasználók teljesen szabad kezet kapnak az ikonok elrendezésénél, üres helyeket és üres oszlopokat is hagyhatnak majd a főképernyőn. Jelenleg ezt csak különféle trükkökkel, például láthatatlan widgettel lehet megoldani.
  • Érkezhet új mérettel felvértezett gyári widgetek is, melyek szintén segíthetnek a személyre szabásban.
  • A zárolt képernyő gyorsindító ikonjait (pl. kamera) is lecserélhetik majd a felhasználók, így valóban a gyakran használt funkciót indíthatja el a telefon.

A korábban kiszivárgott információk alapján minden iOS 17 támogatott készülék megkapja az iOS 18-as verzióját is. Kezdve az iPhone XR/XS készülékekkel és a 2. generációs SE telefonokkal. Egyedül a hatodik és hetedik generációs iPadek eshetnek ki a sorból. Az Apple WWDC eseményére június 10 és 14 között kerül majd sor, a cég ekkor ránthatja le a leplet hivatalosan is az iOS 18 újdonságairól.

Ezt láttad már?

Készülhet az Xbox kézikonzol, és nem olyannak, mint a PS Portal

×