Már 2016-ban lefektette az alapokat a Google, ám a gyártók nem igazán akarják átvenni az „új” technológiát. A Samsung azonban beállt a sorba.

2024.03.23. – A legtöbben az androidos telefonok egyik nagy hátrányaként a frissítések kezelését emlegetik. Manapság már javult a helyzet, ám korábban előfordult, hogy akár hónapokat is kellett várni arra, hogy egy-egy felhasználóhoz elérjen az aktuális frissítés. A gyártók, például a Samsung vagy a Xiaomi előszeretettel szeretik telepakolni a saját alkalmazásaikkal, megoldásaikkal a telefonokat, mely alapból extra munkával és ennek megfelelően csúszással jár. Ezt követően pedig valamilyen formában el is kell küldeni a vásárlókhoz, mely szintén hosszú heteket emészthet fel. Ez alól sokáig csak a Google saját pixel készülékei élveztek kivételt.

Úgy tűnik azonban, hogy egyre több gyártó akarnak változtatni ezen. A Google már az Android 7.0-ás verzjában, azaz 2016-ban mutatta be a „seamless update” nevet viselő technológiát. A fejlesztés lényege, hogy az iOS rendszerekhez hasonlóan a frissítés teljesen a háttérben töltődik le, kerül feldolgozásra, ellenőrzésre. A felhasználónak tényleg csak az utolsó pillanatban kell újraindítania a készüléket a frissítések befejezéséhez. Ennek köszönhetően nem csak gyorsabbak lehetnek a frissítések, de a felhasználói élmény is jelentősen javulhat. Úgy tűnik, hogy a Samsung hosszú évek után végre implementálta a funkciót.

Mostantól a Samsungos telefonok simábban frissülhetnek

 

A nemrég megjelent Galaxy A55 5G esetében szúrták ki a teszterek és friss vásárlók, hogy immáron a fentebb részletezett frissítési mechanikát alkalmazzák. Ez bizony két dolgot is előre vetít. Egyrészt a Samsung telefonok nagy eséllyel véglegesen átállnak erre a technológiára, másrészt előre jelzi azt is, hogy nem csak a felső kategória kiváltsága lesz. A legnagyobb kérdés az lehet, hogy a régebbi telefonok mikor állhatnak át erre, ha egyáltalán átállnak majd. Az azonban biztos, hogy a Galaxy A55 után megjelent Samsung telefonokon már jóval kellemesebb frissítési élményben lehet részük a felhasználóknak.

Forrás: PCFórum

Ezt láttad már?

Tízből nyolc magyar lóg a közösségi hálón – ez biztosan normális?

 

×