Az Epic Games bejelentette, hogy jó pár operációs rendszer támogatottságát is megszűntetik nyártól. Az egyik ilyen búcsúzó biztosan sokakat érint.

2024.03.22. – Egyáltalán nem lehet egyszerű kliensalapú webshopot üzemeltetni. Ma már szinte minden nagyobb kiadónak, vagy fejlesztőnek van saját launchere, ilyen például a Blizzard esetében a BattleNet, a Riot Games esetén a Riot Client, de ide sorolandó például a Ubisoft Connect is. Persze nem ezek a legtöbbet használt kliensei a videojátékos piacnak, a Steam, a Gog és az Epic Games szintén kínál közösségi lehetőségeket a webshop mellé. És hogy miért nem lehet egyszerű tűzben tartani a szóban forgó klienseket?

Az online térben napról napra változnak a trendek, az emberek elvárják a fejlesztéseket, ahogy bizonyos esetek meg is követelik azt a fejlesztőktől. Ám minden fejlesztés jár valamivel, ez pedig a legtöbb esetben teljesítményigénnyel jár. Ha ezeket a programokat szignifikánsan fejlesztik a karbantartók, előfordulhat, hogy több ezer ember számára egyik pillanatról a másikra használhatatlanná válik az adott launcher. Épp ezért a kiadók állandóan mérlegelnek, számolgatják, mi fér bele és mi nem, valamint monitorozzák, hogy a felhasználók mekkora arányát érintené egy-egy drasztikusabb frissítés.

Ideje fejleszteni

Az Epic Games most pont egy ilyen nagyobb frissítés előtt áll, aminek telepítése után több régebbi Windows-verzión is használhatatlanná válik majd a közkedvelt Epic Launcher. Az Epic nemrégiben bejelentette, hogy júniustól megszűnik a Windows 7, a 8, illetve a 8.0 támogatottsága, ezeken a rendszereken nem lesz tökéletesen használható a webshoppal egybekötött hub. Ám ez nem minden, ugyanis a támogatott csoportból kikerülőket „erősíti” a 32-bites Windows 10 is, ami már biztosan több embert érint, mint az előbb felsorolt másik 3 verzió.

epic games

Szemben a Steam esetével, az Epic Games Store ezt követően is el fog indulni, de semmilyen frissítést nem fog kapni – új funkciókat és biztonsági javításokat sem. Ez idővel, részben vagy egészben használhatatlanná teszi majd az alkalmazást a régi rendszereken. – írja a HVG.

Nyár elejétől tehát már csak 64-bites Windows 10-en, Windows 11-en, valamint macOS 10.13, vagy ezeknél újabb operációs rendszereken lehet majd zökkenőmentesen böngészni az Epic Games kínálatát a kliensben.

Ezt olvastad már?

Világbajnok áron támasztja fel a gitárkontrollereket PS-en, Xboxon és PC-n a PDP

×