A Valve hosszas várakozás után végre kiadta a Counter-Strike 2 Major matricáit. Több tényező is beleszólt a csúszásba, ám sikerült mindent elhárítani.

2024.03.21. – Az első Counter-Strike 2 Major 2024. március 17-én vette kezdetét. A CS2 leleplezése után közel egy évet kellett várni arra, hogy összecsaphassanak egymással a legjobb csapatok. A Valve 2014 óta matricákkal is támogatja az ilyen eseményeket. Egy igazi win-win szituációról beszélhetünk, hiszen nem csak a közösség jár jól, de a csapatok is. A matricákból befolyt pénzösszeg 50%-át az organizációk és ennek köszönhetően a játékosok kapják meg. Jó ideje nem csak csapatmatricákat lehet vásárolni, hanem akár a játékosok aláírását is felragaszthatjuk a fegyverekre.


Igen ám, de még a Major kezdetének napján sem vásárolhatták meg a játékosok az új Counter-Strike 2 matricákat. Több ok is meghúzódott emögött. Egyrészt a 9Pandas kizárása és a GamerLegion meghívása természetesen az egyes kapszulák tartalmát is átalakította. Másrészt a Valve a legtöbb játékossal a helyszínen újrarajzoltatta az aláírásukat, hiszen felmerült a gyanú, hogy rengeteg aláírást nem is a játékosok rajzoltak meg, holott erre kérte őket a Valve.

Március 21-én hajnalban végre megérkeztek a Counter-Strike 2 matricakapszulák

A Valve előzetes bejelentés nélkül, csütörtök hajnalban élesítette a matricákat tartalmazó frissítést. Ezúttal egy igazán letisztult designnal találkozhatnak a játékosok, sokan csak a Counter-Strike 2 Katowice matricáiként hivatkoznak az újdonságokra.

Counter-Strike 2 matricák

Counter-Strike 2 matricák

Ezúttal is három kapszulát adott ki a cég, külön lebontva a Legends, Challengers és Condenders csapatokra. Ezeken belül pedig dedikált kapszulát kapnak a csapatlogók és az egyes aláírások. Az ár sem változott, ezúttal is 0.95 euróért nyithatóak az egyes kapszulák. Szerencsére a magyar érintettség ezúttal is megvan, hiszen Torzsás ‘torzsi’ Ádám matricáit is megtalálhatjuk a játékban:

Legutóbb hónapokig megvásárolhatóak voltak az a kapszulák, nagy eséllyel ezúttal sem lesz ez másképp. A Major után ráadásul 75%-os kedvezménnyel is szokott jelentkezni a Valve, így ha nagy tételben vennél, érdemes lehet kicsit kivárni.

Ezt láttad már?

Tízből nyolc magyar lóg a közösségi hálón – ez biztosan normális?

 

×