Jött is egy frissítés, meg nem is: a PC-s Red Dead Redemption 2 játékosok örülhetnek, a konzolosok viszont nem kaptak túl sok mindent a váratlan frissítéssel.


Bódi Dániel

2024.03.21. – 18 teljes hónappal az utolsó jelentősebb, 1.31-es update után a Rockstar Games a legnagyobb semmiből váratlanul előrukkolt egy újabb, viszonylag nagyobbacska Red Dead Redemption 2 frissítéssel, amit már tölthetünk is Xboxon, PlayStationön és természetesen PC-n.

Ez azonban nem az a frissítés, amire oly sokan vágytak.

Nem, mintha a fejlesztők megugorhatatlan akadályokba ütköznének, de legalábbis nem lehet kifogásuk arra, miért nem oldották még fel konzolokon a 30 FPS-es korlátozást, lévén már az Xbox One X és a PS4 Pro is simán elboldogulna a 60-as képfrissítéssel per másodperc, az újabb – pontosabban már 4. éve kurrens – generációs masinákra pedig már jelentek meg a Red Dead Redemption 2-nél is erőigényesebb címek. Ezzel az elmaradással az új frissítés után is adósunk a Rockstar – igaz, a játékélményből, a Arthur Morgan csodálatos és drámai utazásából nem sokat vesz el a 30 FPS.

Ami viszont a számtalan hibajavításon túl új, az a HDR10+ támogatás, ami tesz róla, hogy az arra alkalmas monitorokon még gyönyörűbb legyen az amúgy sem csúnyácska vadnyugat. Ehhez pedig semmit sem kell mókolni, vagy állítani, a fejlesztők szerint az RDR2 grafikája automatikusan a kijelzőkhöz fog igazodni. Emellett az AMD Fidelity Super Resolution (FSR) is 2.2-re frissült.

Konzolon leginkább a még meglévő és ismert bugokat purgálták tovább, így tulajdonképpen mostanra értük el a Red Dead Redemption 2 lehető legtökéletesebb verzióját – a teljes listát itt találod, ha érdekelnek a konrétumok. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fogunk többé hibákba futni, csupán jócskán leredukálták ennek az esélyét. Örülünk is ennek, meg nem is, hisz a Rockstar papíron már nem támogatja ezt a remekművet, így aligha valószínű, hogy a fenti keserveink bármikor is enyhülni fognak – talán a GTA VI megjelenése után egy PS6 és next gen Xbox újrakiadásban…

Ezt is olvasd el:

Miért kerül 394.000 forintba egy mocsok SZAR játék a Steamen?

×