Az Epic Games elárulta, hogy a Fortnite új évadát teljes egészében az Unreal Editor for Fortnite programban építik és fejlesztik.

2024.03.21. – Szerintem kétféle Fortnite játékos létezik. Az egyik, aki régóta azért imádkozik, hogy a PUBG-hoz és a Warzone-hoz hasonlóan legyen egy belső nézetes (fps) mód, és aki azért, hogy ne legyen! Végülis az Epic Games mindkét vágyat teljesíti. Terveik szerint a Fortnite új évadát ők maguk is teljes mértékben az Unreal Editor for Fortnite (UEFN) programban építik és fejlesztik, ami 2025-ben érkezik.

Fontos Fortnite bejelentések

Az Epic Games a State of Unreal 2024 prezentáció során bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban és években rengeteg új és izgalmas funkcióval bővül a Fortnite. Mindez ráadásul az Unreal Editor eszközeivel készül majd. Tudod, ez az a király pályaszerkesztő, amiben maguk a játékosok építhetnek izgalmas szigeteket, mindenféle egyedi játékelemmel. Az Epic 2025-ben olyan évadot indít, ami ebben a programban készül, így többek között az is felbukkant a bemutató során, hogy lesz benne FPS mód.

FPS mód?

Bár igaz, hogy a bemutató után több tartalomgyártó is úgy posztolt a Twitteren, mintha a Fortnite BR FPS módot kapna, valójában nem erről van szó.

Bár sokan megijedtek, hogy a játék emiatt olyan irányt vesz, mint a Warzone vagy a PUBG, valójában nem erről van szó. A tervek szerint nem a Fortnite alapjátéka, a battle royale megy át FPS módba, hanem lesz egy ilyen lehetőség a UEFN szerkesztőben. Mindennek a célja pontosan az, hogy a kreatív játékosok még több lehetőséghez jussanak a szigetek készítésében.

Ez csak egy része lesz azoknak a fejlesztéseknek és újításoknak, amiket az utóbbi időben is láthattunk. Ilyen például a  Rocket Racing vagy a Fortnite Festival, vagy éppen a LEGO mód. Egyelőre tehát aki az FPS nézet miatt aggódik, az megnyugodhat, ez csupán a kreatív módra vonatkozik. Persze simán lehet, hogy az Epic gondol egyet és a battle royale-ban is indít egy FPS módot, a kérdés persze az, hogy ki szeretne így játszani?

Ezt láttad már?

Tízből nyolc magyar lóg a közösségi hálón – ez biztosan normális?

×