CS2

Igazán kínos Counter-Strike 2 hiba miatt akadtak ki a Major játékosok

2024.03.20. – Március 17-én kezdetét vette a Counter-Strike 2 első nagyobb eseménye. Bár a játékot már tavaly márciusban megismerhette a közösség, a Major összecsapásra közel egy évet kellett várni. A Valve jól tudta már akkor is, hogy a játék állapota közelebbi időpontot nem enged meg, sokak szerint még talán ez is túl korai volt. Ezúttal Dánia ad otthont az összecsapásoknak, a csapatok a koppenhágai Royal Arena létesítményben csaphatnak majd össze a későbbi állomásokon. Erre sem kell sokat várni, hiszen március 21-én már élesedik is az Elimination Stage.

Ezt azonban megelőzte egy Opening Stage, ahol szintén 16 csapat versenyzett egymással, hogy a legjobb 8 továbbjuthasson a fentebb is említett, Elimination szakaszba. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlik, a továbbjutáshoz 3 meccset kellett nyerni, a kieséshez pedig éppen ennyit elveszíteni. Az első mérkőzések különösen kritikusak, hiszen mindössze egy pályán esnek egymásnak a játékosok. Vannak azonban olyan tényezők, melyekre valamilyen szinten számított mindenki és akár egy-egy meccs kimenetelét is módosíthatják. Ezek pedig a nem várt játékhibák, melyből sajnos a Counter-Strike 2 Majorre is jutott egy.

Igazán kellemetlen hiba módosíthatta volna a Furia x KOI meccs kimenetelét az első Counter-Strike 2 Majorön

A KOI az elsők között távozott az első fordulóból, a kiesés elkerülése érdekében a Furia csapatával kellett megküzdeniük. A második pálya Vertigo volt, utólag nézve is viszonylag szoros küzdelemmel, 9-13-as eredménnyel zárult. Szerencsére utólag nézve a Furia ígyis-úgyis győzött, ám a Counter-Strike 2 sem könnyítette meg a dolgukat.

3-1 állásnál az éppen bombát rakó játékost megölte a KOI gárdája, mely után a Furia nem találta a bombát. Senki sem értette akkor a szituációt, ám ahogy a fenti videón is látszódik, a C4 nemes egyszerűséggel a pálya alá esett. Utólag nézve ez most megbocsájtható a játék részéről, hiszen az érintett csapat jutott tovább, ám egy döntőbe már az ilyen jellegű bugok sem férnek bele. Illetve az sem szabad elfelejteni, hogy teljesen máshogy is alakulhatott volna a végleges eredmény. A játékosok érthető módon elégedetlenségüket fejezték ki a cég felé. A Valve egyébként március 20-án hajnalban javította ezt a hibát, a résztvevő csapatok pedig csak reménykedhetnek, hogy nem tartogat több meglepetést a játék a CS2 Major második, talán még fontosabb részében.

Borító: YT

Ezt láttad már?

Arpi

Korábbi cikkek

Ezekkel a Warzone módokkal játszhatsz a szezon utolsó előtti hetében

2024.03.20. - Március hatodikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III második,…

11 perc telt el azóta...

Az új Nvidia driver nem csak az FPS-en, de a monitor támogatáson is javít

2024.03.20. - Az Nvidia és az AMD az elmúlt hónapokban több szinten is fejlesztette a…

42 perc telt el azóta...

Elárulták a Warzone fejlesztői, hogy miért alakítottak a Gulagon

2024.03.20. - A Warzone fejlesztői folyamatosan alakítják a játékot. Ez szükséges lépés, hiszen a játékosok…

57 perc telt el azóta...

Mindenki ingyen töltheti a Need for Speed: Underground felújítását

Bódi Dániel 2024.03.20. - Most fogjuk csak igazán meglátni, hogy mennyire tesz keresztbe a kiadóknak…

2 óra telt el azóta...

Kiborult a Sony a PS5 Pro leak miatt – rászállhat a fejlesztőkre

Gábor János 2024.03.20. - Áll a bál a PlayStation 5 Pro kiszivárgott specifikációi miatt. Ahogy…

3 óra telt el azóta...

Hamarosan teljesen lelövik a Microsoft Rewards-ot Xboxon

2024.03.20. - Nincs is annál jobb, mint mikor játszunk a játékainkkal és ezért még jutalmat…

3 óra telt el azóta...