Egészen hihetetlen, de a nagy pokémonos huza-vona nemhogy ellehetetlenítette a Pocket Pair játékát, hanem új szintre emelheti. Jöhet a Palworld manga!

2024.03.19. – Az év elején a média figyelmét határozottan a Palworld megjelenése kötötte le. A Pocket Pair Inc. fejlesztése eleinte egy zseniális viccnek tűnt, aztán kiderült, hogy a cég komolyan gondolja a játékot. Valószínűleg kevesen tudják, de a Pocket Pair felelt korábban többek között a Craftopiáért is, vagyis nem számítottak első bálozóknak a videojáték-iparban. Az a játék finoman szólva is döcögősen indult, végül a fejlesztők nem engedték el a kezét és addig-addig csinosítgatták, míg egy szerethető címmé nem vált. Alapmechanikákat tekintve nagyon hasonlított a Palworldre, csak abban nem voltak Pokémonokra hasonlító, gyűjthető lények. A Palworld viszont talán pont ezek miatt a lények miatt olyan sikeres.

palworld

Legalábbis ez az az aspektus, ami felkeltette a nagyérdemű figyelmét. Itt ugyanis az általunk „nevelt” lények nem feltétlenül egymással harcolnak, hanem mellettünk. S mi, a játékosok pedig fegyverekkel szállhatunk harcba… Lényegében kinézhetünk magunknak egy aranyos kis lényt, felkaphatjuk az AK-47-esünket és beleereszthetünk egy tárat, hogy aztán megszelídítsük a labdáinkkal. A fejlesztők ráadásul még egy további csavart is beemeltek a sztoriba, az így elfogott lények még dolgozhatnak is nekünk. Azért gondolom nem lepődik meg senki, hogy ezt az egész mechanikát egy hatalmas szürke zónának tartom. Megértem azt is, aki szerint ez rendben van, ahogy persze abban is van ráció, aki mindezt soknak gondolja. Teljesen mindegy, hogy ki melyik csoportot erősíti, mert úgy fest, új szintre léphet a „Palworld-őrület.”

A Pokémon nyomdokában

Ugyan már unalmas lehet állandóan a Pokémonnal párhuzamot vonni a Palworld kapcsán, de a legújabb pletykák csak nem engednek ebből. A Nintendo sikerjátéka előbb aratott nagyot a kézi konzolokon, s csak utána lett belőle sikeres manga és anime, s most úgy tűnik, a Palworld is ebbe az irányba tart. Először videojátékként teljesített kimagaslót, most pedig könnyen lehet, hogy manga adaptációt kap a furcsa világ.

 

A Pocket Pair Inc. elkezdett tehetséges manga művészek után kutatni a japán piacon, ugyanis el akarják készíteni a játék manga verzióját is. A projekt még gyermekcipőben jár, ennél a hírnél nem tudunk többet közölni, megjelenési ablakot meg pláne nem. Azonban szórakoztató, hogy míg a The Pokémon Company minden követ megmozgat, hogy ne kezeljék egy lapon játékaikat a Palworlddel, utóbbi konkrétan a jól bevált Pokémon-modellt követi.

Ezt olvastad már?

Atomgagyi potato PC-n is max beállításokon tolhatjuk a GoG-os játékokat

×