Akira Toriyama nem csupán a Dragon Ballt hozta el nekünk, temérdek érdekes világot és karaktert teremtett. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Sand Land.

2024.03.19. – Sajnos pár napja elveszítettük a világ egyik legnagyobb mangakáját, ám ez nem jelenti azt, hogy a neki köszönhető világoknak és karaktereknek is búcsút kell intenünk. Akira Toriyama ráadásul nem csupán a manga és anime világra volt hatalmas hatással, hanem bizony a videojátékokéra is. Neki köszönhetjük többek között a Dragon Quest, illetve a Chrono Trigger ikonikus karaktereit is. Persze ettől függetlenül, ha meghalljuk a nevét, jogosan a Dragon Ball-ra asszociálunk azonnal. Utóbbi eredetileg manga formájában jelent meg, de később az egyik legmeghatározóbb anime formájában adaptálták, na meg egy halom videojáték és egyéb más játékadaptációt kapott. Viszont hamarosan nem a Dragon Ball lesz az egyetlen Toriyama-manga, ami videojáték verzióval rendelkezik.

Várjunk csak, ez nem a Dűne!

A Sand Land eredetileg egy 14 fejezetes mangasorozatként jelent meg a Weekly Shounen Jump oldalain 2000-ben. Később ezt a rövid történetet egy úgynevezett tankóbon, vagyis különálló könyv formájában is kiadták. A furcsa, javarészt sivatagban játszódó, démonokat és egyéb érdekes lényeket felvonultató sztori hamisítatlan Toriyama-alkotás, ami természetesen így maga köré is gyűjtötte az alkotó rajongótáborának egy jókora szeletét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 24 évvel a manga megjelenése után videojáték-adaptációt kap a Sand Land, amit a Namco Bandainak köszönhetünk. Érdekesség, hogy a játékkal párhuzamosan egy stratégiai kártyajátékot is piacra dob majd a Bandai a témában.

sand land

És, hogy van-e értelme fejest ugrani a Sand Land adta lehetőségekbe? Nos, erre a kérdésre most mindenki választ adhat magának, ugyanis elérhetővé vált a játék próbaverziója. Az ingyenesen tölthető demóban betekintést nyerhetünk a sivatagi akció-RPG-be, belebújhatunk Beelzebub bőrébe és kipróbálhatjuk magunkat pusztakezes, illetve járműharcokban is. Utóbbi kulcsszerepet játszik a játékmenetben, gépeinket fejlesztgethetjük, na meg szépen ki is csinosíthatjuk. A Sand Land ezek mellett egy nyílt világgal szolgál, vagyis bőven lesz lehetőség barangolni is, nem fognak a készítők madzagon rángatni minket.

 

A próbaverzió tehát már most elérhető, viszont a teljes játék csak április 26-án kerül ki a boltok polcaira. Játszható lesz PC-n (Steam), valamint PlayStation 4-5 gépeket, ahogy Xbox Series S-en és X-en is.

Ezt olvastad már?

Atomgagyi potato PC-n is max beállításokon tolhatjuk a GoG-os játékokat

×