A World of Warcraft fejlesztői március 19-én egy teljesen új módot lepleztek le. A legjobb az egészben, hogy csak Game Time / előfizetés kell hozzá.

2024.03.19. – A World of Warcraft fejlesztőinek ritkán sikerül meglepnie a közösséget, ám a március 19-én élesedett 10.2.6-os frissítés sikeresen megtette ezt. A Blizzard viszonylag régóta dolgozhatott a frissen megjelent játékmódon, ám szivárgás sem nagyon érkezett róla. Szintén nem megszokott, hogy játékosok tesztelése nélkül küldenek ki egy-egy módot a nagyvilágba, ám úgy már kevésbé ütött volna ekkorát. Az egyszerűen csak Plunderstorm nevet viselő event gyakorlatilag egy Battle Royale játékmóddal ajándékozza meg a World of Warcraft rajongókat, természetesen a kliens keretein belül maradva.

Ahogy az lenni szokott, a fejlesztőktől megszokott, ütős és mindeközben humoros trailer sem maradhatott ki. Ezt magyar idő szerint kereken 15:00-kor publikálta a Blizzard, szintén március 19-én. Az már az első képkockák, sőt a borító alapján is kiderülhet, hogy a Battle Royale módot kalózos atmoszférával, tematikával fűszerezték meg.

Még kiegészítő sem kell a World of Warcraft Battle Royale módjához

Arathi Highlands ad otthont az összecsapásoknak

Arathi Highlands ad otthont az összecsapásoknak

A meccseken 60 játékos vehet majd részt, a meccsek hossza pedig valahol 8 és 15 perc közé lőhető be. A klasszikus Battle Royale szabályok nem változtak, azaz az utolsó életben lévő játékos / duó nyeri a meccset. Szintén nem maradhatnak ki az olyan elemek, mint a játékosokat egyre kisebb körökbe terelő vihar vagy épp a kinyitható ládikók. A Spectate funkció szintén nem hiányozhat a repertoárból, azaz a halálunk után az életben maradt csapattársunk ténykedését követhetjük valós időben.

7 képesség áll a játékok rendelkezésére, melyeket fejleszteni is lehet

7 képesség áll a játékok rendelkezésére, melyeket fejleszteni is lehet

A játékosok összesen 7 képességgel találkozhatnak majd a szervereken, ezeket pedig loot formájában szerezhetik meg, azaz gyakorlatilag mindenki egyenlő feltételekkel szállhat be a küzdelembe. A szokásos ritkasági szintek itt is megfigyelhetőek lesznek majd, az egyes képességek stackelésével (-Rank 3/Epic a maximum-) erősebb variánsokat tudhatunk a karakterünknél. A fejlesztők készültek több ajándékkal és küldetéssel is, melyeket a Classic és az a „Modern – Live” kliensben is hasznosíthatnak majd a játékosok. Szintén jó hír lehet sokak számára, hogy a Plunderstormhoz nem kell semmilyen kiegészítő, nemes egyszerűséggel csak aktív előfizetéssel/game time-mal kell rendelkezniük a játékosoknak. 

A WOW Battle Royale módja

A Plunderstorm külön szervereket is kapott

Egyetlen hátrány tehát, hogy a Classic rajongóknak tehát le kell tölteniük a Live klienst is a Blizzard alkalmazásában, de ezen kívül már csak a szórakozás marad hátra. Szintén kiemelendő, hogy a mód teljesen saját szervert kapott, a bal felső sarokban kell keresni a Plunderstorm lehetőséget. Ennek megfelelően az éles szervereken már létező karakterek sem kapnak szerepet ebben a módban, gyakorlatilag egy teljesen külön életet élő játékról beszélhetünk. Kíváncsian várjuk az első napok tapasztalatait, az sem lepne meg senkit, ha állandó módként maradna a kliensben a battle royale lehetőség.

Forrás: Blizzard 

Ezt láttad már?

Érdekes: 2024-ben eddig az 5 legrosszabb játékból 2 PS5 exkluzív

×