Úgy tűnik, hogy már akkor is csalók lehetünk, ha nem akarunk. Hackerek esport játékosok gépébe törtek be, így akaratlanul is csaltak a játékosok.

2024.03.18. – Nagyon durva helyzet alakult ki a napokban az Apex Legends körül, ami akár azt is jelentheti, hogy számtalan más játékos is veszélyben van, nem csak az, aki Apexet játszik. Eddig ugye úgy tudtuk, hogy csalni egy játékban csak az képes, aki szeretne, ám úgy tűnik, hogy ez nem igaz. A TweakTown beszámolója szerint ugyanis egy Apex Legends versenyt azért kellett felfüggeszteni, mert hackerek

behatoltak a versenyző játékosok gépébe, hogy csalást telepítsenek rá.

Veszélyes

Szóval igen, a játékosok úgy csaltak, hogy tulajdonképpen nem is ők akartak, ami elég aggasztó dolog. Az Apex Legends North American Finals döntője alatt elvileg több játékos gépét is hackerek támadták meg. Itt azonban nem adatokat gyűjtöttek, hanem a verseny során a játékosok akaratlanul is csalásokat kaptak, mint a wall-hack vagy az aim-bot, stb. Szóval igen: zajlott az online verseny, amikor egyes játékosok váratlanul csalást kaptak úgy, hogy nem is akartak csalni. És ez bizony igen komoly probléma, ha belegondolunk, hogy ezzel akár komoly bajba is kerülthetünk úgy, hogy nem is akarunk.

A hackerek a verseny során tehát konkrét játékosoknak adtak csalásokat, ami miatt nyilván ki kellett lépniük a meccsekből, feladva a versenyt. Volt olyan is, hogy az éppen versenyző játékost az anti-cheat rendszer bannolta.

Következmény

Az Apex Legends Esport hivatalos oldala később közleményt tett közzé, miszerint „mivel sok játékos veszélybe került, a versenyt elhalasztják”. Konkrétan tehát egy esport verseny döntőjét kellett leállítani amiatt, mert hackerek csalást adtak a játékosoknak. Ha ezt egy verseny közben meg tudják tenni, akkor mindenki, konkrétan streamerek, vagy akár egyszerű játékosok is simán megtámadhatók, és repülhet a ban!

Az egyik ismert tartalomgyártó mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne indítsuk el a játékot!

Nem csak Apexes lehet veszélyben

Az biztos, hogy az EA-nek nagyon komolyan ki kell vizsgálnia a biztonságot, mivel sajnos egyelőre nem tudni, hogy a hackerek hogyan hatoltak be a játékosok gépébe. Nem sokkal az eset után az Anti-Cheat Police Department szintén figyelmeztette a játékosokat, hogy egy „RCE exploittal élnek vissza a hackerek az Apex Legends-ben”. Azt pedig egyelőre nem tudják, hogy a hiba az Apex-ben van, vagy az Easy Anti-Cheat-ben.

Szóval emiatt most mindenkinek azt javasolják, hogy ne játsszon olyan játékkal, ami Easy Anti-Cheat által védett, sőt az Electronic Arts egyik játékát sem javasolják, amíg nem javítják a problémát. Az RCE (Remote Code Execution) exploitot jelenleg arra használják, hogy csalásokat telepítsenek a streamerek gépébe, vagy igazából bármit, amit akarnak. Ha a hiba az Easy Anti-Cheat biztonsági rendszerében van, akkor gyakorlatilag játékosok milliói vannak veszélyben. Íme a játékok, amik Easy Anti-Cheatet használnak.

Szóval most érdemes óvatosan elővenni az Apexet vagy bármelyik Easy Anti-Cheat-et használó játékot. Ha a hackerek miatt bannolnak ki, az nem egy jó dolog.

Ezt láttad már?

Fura dolgokat művel a mobilod? – 5 gyanús jel, ami arról árulkodik, hogy bekaptál egy vírust

×