A kisebb ROG Ally árcédulája már 2023 novemberében kapott egy kellemes csökkentést. Úgy tűnik, hogy most a nagytesó sem ússza meg.

2024.03.18. – Manapság nincs könnyű dolga annak, aki hordozható, azaz handheld PC mellett tenné le a voksát. Ez most kivételesen jót jelent, hiszen az elmúlt években jelentősen kibővült ez a szegmens is. Egyértelműen a Steam Deck megjelenése hozta el a megváltást. A Valve nem csak kellemes teljesítménnyel, de remek árcédulával is megtámogatta az eszközt, nem véletlenül lett hamar a játékosok kedvence. Aztán nem sokkal később a nagyágyúk is becsatlakoztak az ASUS, a Lenovo vagy épp az MSI képében.

A Valve mindezt megfejelte egy OLED-es változattal 2023 végén, melyre már szintén régóta vártak a játékosok. A Rog Ally gyengébb processzorral változata akkor kapott is egy kellemes árkorrekciót az Asus-tól. A cél nem volt más, mint hogy felvegyék a kesztyűt az átdolgozott Steam Deck variánssal. Úgy tűnik, hogy a cég hasonló módon válaszolna a napokban megjelenő, Inteles alapokra épülő MSI Claw megérkezésére. Ennek első nyomait már fel is fedezhetjük a hivatalos USA forgalmazónál, március közepén finomítottak az árcédulán.

100 dollárral lett olcsóbb a ROG Ally erősebb változata

100 dollárral csökkent a ROG Ally ára

100 dollárral csökkent a ROG Ally ára

Ahogy az lenni szokott, első körben az Egyesült Államokban jelennek meg a hasonló akciók. A hivatalos forgalmazó ott a Best Buy az első változat megérkezése óta. A gyengébb, Z1 processzorral felvértezett példányért már egy ideje 400 dollárt kér el a cég, ám a nagyobb változat 700 dolláros ára eddig nem igazán csökkent. Az MSI Claw megjelenése előtt azonban 100 dollárral, azaz több mint 30 ezer forinttal csökkentette a Z1 Extreme alapokra épülő, erősebb ROG Ally változatot az ASUS. Remélhetőleg ez hamarosan Európában, így hazánkban is érezhető lesz majd.

Ennek a lépésnek köszönhetően az MSI Claw érkezése kevésbé szólhat akkorát, mint amit várni lehetett. Egyrészt a csökkentett árnak köszönhetően az ASUS kütyüje jobb vétel lehet. Másrészt az első tesztek alapján az Intel egységei kevésbé erősek és kevésbé hatékonyak, mint az összes többi handheld eszközben munkálkodó AMD chipek. Azonos FPS számért többet kell dolgoznia a Core Ultra chipeknek, ha egyáltalán el tudják érni a kitűzött célt. Úgy tűnik, hogy az Steam Deck, ROG Ally és Lenovo Legion Go hármasát nehéz lesz elmozdítani a helyéről.

Forrás: Videocardz

Ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

 

×