Hamarosan eltűntet a Twitch egy meghatározó, de mostanra nem túl népszerű funkciót. Ettől annak ellenére kiakadtak a userek, hogy már nem sokan használják.

Gábor János

2024.03.17. – Pár évet ért meg és a Twitch hamarosan nyugállományba is küldi azt a funkciót, amit még a COVID idején vezetett be, közösségi élménynek szánva: azt szerette volna, hogy akkor is tudjunk együtt nézni sorozatot vagy filmet, ha a karantén miatt fizikailag nem tudunk átmenni másokhoz. A Watch Party hamar felkapott lett: tartalomgyártók egész sora is kihasználta, hogy másokkal „együtt” lehet nézni streaming kontentet a csatornájukon. Ezek a közvetítések elég népszerűek lettek, és a felhasználók is bírták, de

a világjárvány és annak utóhatásainak lecsengésével a Watch Party iránti érdeklődés megzuhant.

Bye-bye Watch Party

A GameStar emlékeztet: a Twitch az Amazon Prime-mal közösködött a funkció kiszolgálására, ezért jó esély lenne rá, hogy a Fallout sorozat április 12-i érkezésével újra felpörög a Watch Party, de most kiderült, hogy erre már nem lesz lehetőség. A Twitch elkezdte leépíteni a funkciót, és várhatóan április 2-án teljesen leállítja a támogatását. Erről már sorra kapják az értesítést a userek:

R.I.P. Watch Party. De tényleg fog hiányozni? Ha elég sokan mennek neki a Twitchnek a döntés miatt, persze bármikor visszakerülhet a közös tévézés, igaz, ehhez már hegyomlásszerű változásnak kellene történnie.

És ezt olvastad már?

A 10 legszégyenletesebb élőszereplős film, ami anime alapján készült

×