A Counter-Strike fejlesztői a Major kezdete előtt szokták publikálni a matricákat. Most azonban az első napon még sehol sem voltak a kapszulák.

2024.03.17. – A Valve nem csak a skineket reformálta meg 2013-2014 környékén, de teljesen új ízt adtak a nagyobb Counter-Strike versenyeknek is. Ezeket a közösség csak Major néven illeti, a Valve jelöli ki, hogy az adott évben mely összecsapások számítanak annak. Néha vannak átfedések más, egyébként is megrendezett eseményekkel. Ilyen például a minden évben megrendezett IEM Katowice, mely néha Majornek számít, néha pedig csak egy egyszerű versenynek. A Majorök kötelező elemei pedig hosszú évek óta a matricák.

Az első matricákat 2014 februárjában nyitogathatták a játékosok, ekkor érkezett meg az első Sticker Capsule. Ahogy azt sejteni lehetett, a soron következő, 2014 márciusában megrendezett EMS Katowice Major több szinten is profitált ebből a lépésből. Egyedi matricákat kaptak a bejutott csapatok, melyeket kapszulából nyitogathattak a Counter-Strike játékosok. Azóta megjelentek már a játékosok egyedi aláírásával felvértezett példányok is, az adott organizációk pedig a matricákból befolyt bevétel jelentős részét zsebre is rakhatják. Nincs ez másképp 2024-ben sem, március 17-én vette kezdetét a PGL Major Copenhagen 2024, a matricákat azonban az első napon sem vásárolhatták még meg a játékosok.

Ezért nem érkeztek meg időben a Counter-Strike 2 matricák

A játékosok a Pick'Em felületen jósolhatják meg a továbbjutó Counter-Strike 2 csapatokat

A játékosok a Pick’Em felületen jósolhatják meg a továbbjutó Counter-Strike 2 csapatokat

A Majort megelőző napokban már élesedett egy Counter-Strike 2 frissítés. Ennek köszönhetően a játékosok megtehették a tétjeiket a Pick’Em felületen keresztül, hogy mely csapatok és milyen eredménnyel juthatnak majd tovább a következő fordulóba. A felület segítségével egy in-game kitűzőt lehet akár Diamond szintre is fejleszteni, ha minél jobban sikerül ráérezni az eredményekre. A matricákat azonban sehol sem találták a játékosok, sokan nem értették a dolgot.

A Counter-Strike 2 fejlesztői is csak március 16-án, az esti órákban szólaltak meg. Hamar kiderült, hogy a 9Pandas csapatának jelentős része nem tudott megjelenni a Major helyszínén sem az eredeti, sem az eltolt határidőkre. Ennek köszönhetően a GamerLegion csapata veszi át a helyüket, mely bizony a matricakapszulák összetételére is hatással van. A Valve tehát ezért várt ki ilyen sokáig a matricák kiadásával, hiszen kérdéses volt az egyik csapat részvétele. Egy dologban biztosak lehetünk, jelentős bevételtől esnek el így a 9Pandas tulajdonosai. Remélhetőleg hamarosan már a torzsi matricákat is megtalálhatjuk a Steam Piac felületén.

Ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

 

×