Hamarosan PC-re is megjelenhet a tavalyi év egyik legjobb szerepjátéka, a Final Fantasy XVI. Viszont ára lesz annak, hogy maxon futtassuk.

2024.03.14. – Azok, akik hittek abban, hogy idővel átszakad a gát a Sony és a PC-s felhasználók között, az utóbbi pár hétben, hónapban igazán boldog lehet. A japán cég ugyanis elhatározta magát, némi késéssel ugyan, de utat enged a legnagyobb exkluzívjainak PC-re is. Ma már olyan, korábban elképzelhetetlennek tűnő helyzetek történhetnek, mint például God of War a Steam könyvtárunkban. Ezt csak tovább tetézi a Ghost of Tsushima májusi PC-s debütálása, olyannyira, hogy voltak olyan PS rajongók, akik szabályos vendettát indítottak a Sony ellen emiatt. Több fórumon is elhordták mindennek a japánokat és a PC-s játékosokat, mondván ezzel „elrontottak mindent”. Hogy pontosan ez mit jelent, valószínűleg ők maguk sem tudják, de az tény, hogy innentől kezdve óvatosan kell kezelni az „exkluzív” kifejezést. Ha belefér, hogy pár hónappal, esetleg egy-két évvel később vetjük rá magunkat egy kiváló PS játékra, elég egy kőkemény PC-t vásárolni otthonra.

Rendhagyó szerepjáték új környezetben

A tavalyi év egyik legnagyobb megjelenése a Final Fantasy XVI a Square Enix sikerszériájának egy rendhagyó eleme. Ezúttal inkább a hack ‘n slash vonalon indították el a játékot a fejlesztők, az eredmény pedig lenyűgözőre sikeredett. Megkaptuk a jó öreg FF-stílusú, grandiózus történetvezetést, egy halom csavart a sztoriban, érdekes karaktereket és temérdek ellenfelet. Ezúttal sokkal kevésbé vesz szerepet a harcban a taktika, sokkal inkább a gyors reflexek és a kombók egymásutánja határozza meg, hogy sikeresek leszünk-e, vagy sem. A The Game Awards 2023 legjobb zene és hanghatások kategóriájának győztese pedig most úgy fest, hogy hamarosan a PS5 után PC-re is megjelenik.

final fantasy

Kíváncsian várjuk, hogy a Final Fantasy 16 hol helyezkedik el a „legjobb PC-s Final Fantasy játékok” listáján, s ebben  valószínűleg óriási szerepe lesz az optimalizálásának. A piaci pletykák azt sugallják, hogy a legjobb teljesítmény eléréséhez szükség lehet „az egyik legjobb grafikus kártyára”. A Final Fantasy 16 rendszerkövetelményeivel kapcsolatos megjegyzések Naoki Yoshida Game Informernek adott interjújából származnak.

„Ami a jelenlegi fejlesztési szakaszt illeti, most próbáljuk kialakítani az optimalizálás utolsó szakaszait. Az, hogy mikor tudjuk kiadni a PC-s verziót, ettől függ leginkább. Most dől el, hogy a játékosoknak milyen eszközökre lesz szükségük a játék gondtalan futtatásához. Természetesen, ezek a specifikációk némileg magasnak tűnnek most.”

Ez tehát azt jelenti, hogy rendesen meg kell majd pakolni a gépünket teljesítménnyel, ha a játékot a lehető legjobb formájában szeretnénk majd játszani, remélhetőleg mihamarabb.

Ezt olvastad már?

13 újabb remek játékot kapnak a PS Plus Extra és Premium-tagok márciusban

×