Tech/Tudomány

Ezek a legjobb vezeték nélküli, gamer billentyűzetek: analógtól a budgetig

2024.03.13. – A vezeték nélküli perifériák egyre nagyobb szeletet kérnek maguknak. Az egykor lassú és sok kellemetlenséggel járó Bluetooth kapcsolatot minden gyártó lecserélte a modernebb, 2.4 GHz tartományban működő RF rádiós megoldásokra. Ez nem jelenti azt, hogy a Bluetooth támogatás megszűnt volna, hiszen laptopok, tabletek és telefonok esetében továbbra is ez a járható út. A legtöbb modern, gamer Wireless billentyűzet használható kábeles, Bluetooth és 2.4 GHz RF kapcsolatokkal. Ha azonban játékról beszélünk, akkor érdemes olyan megoldások felé fordulni, melyeknek köszönhetően a válaszidőn sem esik csorba. Szerencsére a gyártók a 2020-as évektől kezdődően ezt az irányt választották, mostanra igazán színes a felhozatal.

Legutóbb éppen a vezeték nélküli fejhallgatók közül szemezgettünk, ám ezúttal a billentyűzetek felé is érdemes kitérőt tenni. Az egér, fejhallgató, billentyűzet hármasból egyértelműen az utóbbi esetében jelent legkisebb problémát a kábel, ám ennek ellenére sokan szívesen eldobnák már a kábeleket. A PCWorld munkatársainak keze alatt rengeteg ilyen periféria fordult meg az elmúlt évek során, így igazán valós képet tudnak adni arról, hogy mely típusok felé érdemes orientálódni, ha a vezeték nélküli  játszadozás a fő szempont. Nézzük is a legjobb vezeték nélküli, gamer billentyűzeteket.

Corsair K65 Plus Wireless – A tökéletes hibrid?

A Corsair billentyűzete egy igazán friss termék, nemrég érkezett csak meg a piacra. A 60% és 100% közötti méretet igyekezett belőni, így a 75%-os kiosztást célozta meg. Azaz F gombjaink továbbra is vannak, ahogy dedikált nyilak is, ám a numpadról és néhány extra funkciógombról le kell mondanunk. A billentyűzet átmenet a teljesen nulláról épített, perifériák és a „régi” klasszikus gamer billentyűzetek között. A két világ legjobb tulajdonságait ötvözték egyben. Lag-mentes vezeték nélküli kapcsolat, remek anyaghasználat, pazar személyre szabhatóság és nem utolsó sorban kiváló gépelési élmény jellemzi a perifériát.

Alienware Pro Wireless – A könnyen hordozható

Az Alienware szintén a 75%-os kiosztást célozta meg. Az anyaghasználat sem rossz, ám érezhetően egy szinttel lejjebb helyezkedik el a Corsair billentyűzetéhez képest. A kiosztás egy kicsit kompaktabb, ennek köszönhetően tárolni és hordozni is könnyebben lehet a billentyűzetet. A PCWorld is ezt a tulajdonságát emelte ki. Hátulütője lehet azonban a kissé idegesítő szoftver, ám ezt nem minden alkalommal kell futtatni.

Razer Deathstalker V2 Pro – A Low-Profile szerelmeseknek

Vannak, akik az átlagos billentyűkupakok helyett inkább a kisebb méretekkel rendelkező, úgynevezett Low-Profile billentyűzeteket keresik. A Razer rájuk gondolt, amikor megalkották a Deathstalker billentyűzetet. Teljes kiosztással találkozhatnak a vásárlók, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A lag-mentes játékélmény ezúttal is garantált, így a Low-Profile szerelmeseinek tényleg nyugodt szívvel ajánlható.

Redragon K596 Wireless – A budget opció

A Redragon neve hazánkban sem ismeretlen, hosszú évek óta megbízható szereplői a budget árszegmensnek. Éppen ezért nem meglepő, hogy a Wireless kapcsolatot is kiaknáznák. A billentyűzet nem rendelkezik Bluetooth kapcsolattal, ám PC-re és laptopra természetesen a vevőegységnek köszönhetően pillanatok alatt csatlakoztatható. Lehet, hogy nem a legminőségibbek a kupakok sem, de az ár-érték arányával nem sok billentyűzet versenyezhet. TKL kiosztást kapott, mely sokak számára az arany középút.

Apex Pro TKL Wireless – Az analóg

A TKL kialakítású billentyűzet analóg kialakítású, úgynevezett Hall-Effect kapcsolókat használ. Ennek kialakításnak köszönhetően több extra tulajdonságnak is teret nyitott a gyártó. A billentyűzet képes érzékelni 0.1 és 4 mm között, hogy mennyire nyomtuk le az adott billentyűt. Ezt a kapcsolók alá beépített Hall szenzor és a kapcsolókba beépített mágnes segítségével határozza meg, gyakorlatilag a mágneses tér megváltozását alakítja át 0 és 100% közötti értékre. Ennek köszönhetően a végletekig személyre szabható a billentyűzet, ráadásul a dupla beviteltől sem kell tartani. Mindezt remek vezeték nélküli kapcsolattal és egy mini-kijelzővel fejelte meg a gyártó. Amíg a Wooting nem jelentkezik vezeték nélküli billentyűzettel, addig ez lehet a maximalista gamerek kedvenc perifériája.

Ezt láttad már?

 

Arpi

Korábbi cikkek

Még 3 játék kerül ki a PS Plus kínálatból – Ennyi időtök van pótolni

2024.03.13. - A PlayStation Plus egy olyan előfizetési rendszer, ami mondhatjuk elengedhetetlen egy PlayStation felhasználó…

50 perc telt el azóta...

Kitalálták, hogy lesz KÉTSZER gyorsabb a géped, anélkül, hogy új hardvert kéne venni

2024.03.13. - Ugye, milyen bosszantó, hogy a technika fejlődése folyamatosan halad, mi pedig egyszerűen nem…

51 perc telt el azóta...

Jön az új PS5-frissítés, ami szuperhasznos újdonságokat hoz

Bódi Dániel 2024.03.13. - A mai napon a Sony bejelentette, hogy hamarosan minden egyes PlayStation…

1 óra telt el azóta...

Több Dragon Ball, Naruto és One Piece játék is szuperolcsó lett a Steamen

2024.03.13. - Annyira érdekes, hogy nem sokkal azután, hogy Akira Toriyama, a Dragon Ball alkotója…

3 óra telt el azóta...

Itt nyomhatod fel a szolgáltatódat, ha lassú az internet

Gábor János 2024.03.13. - Bár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság internetsebesség-mérő oldala 2015 óta…

4 óra telt el azóta...

Komoly kihívót kaphat a Cyberpunk 2077 – Ilyen lesz a Nobody Wants to Die

2024.03.13. - Oké, tudjuk jól, hogy a Cyberpunk 2077 megjelenése nem volt éppen zökkenőmentes, de…

5 óra telt el azóta...