Az AIDA64, HWInfo és Afterburner hármasát nehéz kiszorítani a PC-s közegből manapság. Ezúttal az AIDA 64 frissült, nem is haszontalan funkciókkal.

2024.03.12. – Rengeteg alternatíva létezik a PC komponenseink megfigyelésére, kilistázására. Manapság azonban a legtöbb felhasználó három elismert program közül válogat. Hiába kapott OSD képességeket a HWInfo az elmúlt hetekben, ilyen célra legtöbben az MSI Afterburnert választják. A hardverek egyszerűbb kilistázására pedig marad a fentebb említett HWInfo, illetve a magyar kötődésű AIDA64. Az utóbbi fizetős, ám a felhasználóknak 30 napjuk van eldönteni, hogy megelégednek-e a program nyújtotta funkciókkal. Rengeteg beépített okossággal is rendelkezik az AIDA, a stresszteszt például sokak dolgát megkönnyítheti.

Az ilyen jellegű programoknál azonban kötelező , hogy folyamatos frissítéseket kapjanak. Elég csak az MSI Afterburner esetére gondolni, melynél még a megszűnés ténye is felmerült. Az orosz-ukrán háború miatti szankciók sajnos nem igazán segítették a fejlesztő munkáját 2022-ben, így a friss hardverek egy részét nem is támogatta a segédprogram. Szerencsére azóta megoldódott a probléma, a HWInfo is folyamatosan frissült az elmúlt időszakban. Ezt követően már csak az AIDA64 maradt hátra, melyet március 11-én szintén frissített a fejlesztői gárda.

Több szinten is megújult a PC-s segédprogram, sötét módot is kapott az AIDA64

Aida64 PC-s segédprogram

A Videocardz csapata szúrta ki, hogy március 11-én egy nagyobb frissítés érkezett a népszerű segédprogramhoz. Időszerű is volt már ez, hiszen az elmúlt időszakban igazi hardvereső zúdult a játékosokra. Sem az AMD, sem az Nvidia nem finomkodott, de a 14. generációs Intel processzorokról sem szabad megfeledkezni. Hamar kiderült, hogy igazán hasznos funkciókkal bővült az AIDA64, nézzük is ezeket:

  • Sötét mód támogatást kapott a program, három téma közül választhatnak a játékosok
  • Az RTX 30 és 40 kártyák esetében a 12VHPWR csatlakozó is jobban monitorozható
  • Támogatást kapott az AMD RX 7600 XT kártyája
  • Támogatást kapott az összes RTX 40 Super kártya
  • Az NZXT Kraken 2023 és Elite hűtők kompatibilitása is jobb lett
  • A Gshill WigiDash LCD kijelző is támogatást kapott

Mostantól tehát sem az új kártyák tulajdonosainak, sem a sötét mód kedvelőinek nem kell kerülnie az AIDA64 használatát. A program 30 napos próbaverzióját >itt< érheted el.

Forrás: Videocardz

Ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

 

×