Nagy ötlettel állt elő a Compal. Milyen lenne egy multifunkciós kézikonzol, amin észrevétlenül bújnak meg a gombok, vagyis, nincsenek is rajta gombok?

Gábor János

2024.03.12. – Mivel csak koncepció szintjén létezik, simán lehet, hogy soha, semmi nem lesz belőle, de van annyira izgalmas gondolat, hogy nem csak az ötletgazda Compalnak, hanem más gyártóknak is fontolóra kellene venni. A kézikonzol, amivel előálltak, gyakorlatilag kettő az egyben eszköz, hiszen tabletként ugyanúgy funkcionál, és a használatot nem akadályozzák fizikai gombok vagy ravaszok, mert a – gombok nélküli – kontroller gyakorlatilag a hátlapba van süllyesztve.

A bemutatott kézikonzol-koncepció persze billentyűzettel szintén párosítható, hogy akár 3-in-1 eszközzé váljon.

A tajvani vállalat Compal Rover Play néven emlegeti, és első látásra inkább tűnik dizájnosabb, multifunkciós tabletnek (tulajdonképpen az is), mint kézikonzolnak. A kütyü legnagyobb innovációja kétségtelenül a FlexiRear Controller, ami a hátulra beágyazott megoldással nem foglal el semmit a látótérből és nem is növeli az eszköz méretét – írja le a TweakTown.

Forrás: Compal

Ilyen lenne a kézikonzol jövője?

A vezérlő lényegében kihajtható (vagy kicsúsztatható) a táblagép hátuljából, ezzel ergonomikus fogást biztosítva a játékosnak, hogy jobban tudja tartani a táblagépet, és olyan vezérlőket tartalmaz, amelyek nem gombok, hanem ultrahangos érzékelők. A Compal egyelőre még nem közöl részleteket a specifikációkról, de játéktablet lévén elég karcsúnak és könnyen kézben tarthatónak kell lennie a hosszabb játékmenetekhez.

A Compal Rover Play talán soha nem jut túl a kutatási és fejlesztési szakaszon, de sosem lehet tudni. És ha mást nem is, legalább bepillantást nyújt egy új felfogás szerint épülő kézikonzol jövőjébe, ami a kialakításának köszönhetően nem csak a mai eszközöknél nagyobb kijelzővel rendelkezik, hanem tényleg multifunkciós is.

És ezt láttad már?

Ezek a világ legnagyobb CPU hűtői: amikor a méret a lényeg

×