PUBG

Fortnite-játékelemmel bővülhet hamarosan a PUBG

2024.03.11. – Az ARMA III igazi reformátornak számít, legalábbis ma már pontosan meg tudjuk mondani, hogy micsoda hatással volt a videojáték-világ fejlődésére. Ez volt az a lövölde, aminek a Battle Royale modjából később megszületett a PlayerUnknown’s Battlegrounds, vagyis a PUBG. A Battle Royale műfaj alappillérének számító játék 2017 márciusában látott napvilágot és egy pillanat alatt a világ egyik legjátszottabb játéka lett. Hirtelen mindenki a csirke vacsiért akart küzdeni, a fejlesztői szférában pedig mindenki fel akarta velük venni a versenyt. Ekkor nyáron volt esedékes a Fortnite megjelenése, ami eredetileg csak egy többjátékos tower defense-szerű játék volt. A PUBG hatalmas sikerének köszönhetően azonban az Epic Games egy ingyenes frissítést adott ki, amivel az építős játék is kapott egy BR játékmódot. A többi pedig, ahogy mondani szokták történelem, a Fortnite Battle Royale mind a mai napig a világ egyik legdivatosabb játékának számít, a PUBG viszont látott már szebb napokat.

Egy új éra küszöbén

Feltehetően ez állhat amögött a döntés mögött is, amit a PUBG Corporation készül meghozni. A 2024-es PUBG Roadmapben a fejlesztők vázolták a terveiket erre az évre, a játékba pedig drasztikus fejlesztéseket és újdonságokat ígérnek. Az egyik ilyen újdonság egy teljesen új motor, amit a játék mögé fognak pakolni. Az Unreal Engine 5 nem csupán minőségbeli javulást eredményez majd a játék szépségét tekintve, hanem új, szétzúzható környezeti elemekkel is feldobja majd a játékot. Ez természetesen komolyabb vasat is igényel majd hosszútávon, mint a mostani verzió, de úgy tűnik ezt az áldozatot készek meghozni a közösség helyett a fejlesztők.

 

Emellett úgynevezett User Generated Content (UGC) támogatást is terveznek a játékba, ami feltehetően hasonlóan fog működni, mint a Fortnite Creative játékmódja. Sajnos részleteiben a PUBG Corporation nem árult még el erről semmit, de ha tippelnünk kéne, mi ebbe az irányba terelnénk el a játékot a tartalomkategórián belül. Mini 1v1 arénák, közösségi gyakorlópályák, könnyen lehet, hogy pont egy ilyen újdonságra lesz szükség ahhoz, hogy ismét elkezdjen mászni a csúcs irányába a játék.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Lesz itt baj: kiderült, hogy nem igazán ismerjük fel az AI videókat

Gábor János 2024.03.11. - A HarrisX új, kizárólag a Variety Intelligence Platform (VIP+) számára rendelkezésre…

5 perc telt el azóta...

Ezek a Warzone legjobb fegyverei a Season 2 Reloaded után

2024.03.11. – December 6-án hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III első…

35 perc telt el azóta...

Az Activision-Blizzard volt vezetőjének kezébe kerülhet a TikTok

2024.03.11. - Bobby Kotick, az Activision Blizzard korábbi vezérigazgatója - aki tavaly év végén távozott…

1 óra telt el azóta...

Eldobtuk az agyunkat tőlük: a Dragon Ball 10 legikonikusabb pillanata

Gábor János 2024.03.11. - A Dragon Ball generációk kedvence, szóval sosincs rossz pillanat arra, hogy…

2 óra telt el azóta...

Sokan kiakadtak a Sony-ra, pedig a PlayStation exkluzivitás még mindig fontos

2024.03.11. - Tudom, hogy néha nagyon nehéz elfogadni, de sajnos (vagy nem sajnos) úgy tűnik,…

2 óra telt el azóta...

Ezek a világ legnagyobb CPU hűtői: amikor a méret a lényeg

2024.03.11. - A modern processzorok bizony nem szerénykednek, ha fogyasztásról van szó. A nagyobb éhség…

3 óra telt el azóta...