Hamarosan új irányt vehet a PUBG, méghozzá már idén! A fejlesztők a legújabb Roadmapben szinte bejelentették a második részt.

2024.03.11. – Az ARMA III igazi reformátornak számít, legalábbis ma már pontosan meg tudjuk mondani, hogy micsoda hatással volt a videojáték-világ fejlődésére. Ez volt az a lövölde, aminek a Battle Royale modjából később megszületett a PlayerUnknown’s Battlegrounds, vagyis a PUBG. A Battle Royale műfaj alappillérének számító játék 2017 márciusában látott napvilágot és egy pillanat alatt a világ egyik legjátszottabb játéka lett. Hirtelen mindenki a csirke vacsiért akart küzdeni, a fejlesztői szférában pedig mindenki fel akarta velük venni a versenyt. Ekkor nyáron volt esedékes a Fortnite megjelenése, ami eredetileg csak egy többjátékos tower defense-szerű játék volt. A PUBG hatalmas sikerének köszönhetően azonban az Epic Games egy ingyenes frissítést adott ki, amivel az építős játék is kapott egy BR játékmódot. A többi pedig, ahogy mondani szokták történelem, a Fortnite Battle Royale mind a mai napig a világ egyik legdivatosabb játékának számít, a PUBG viszont látott már szebb napokat.

Egy új éra küszöbén

pubg

Feltehetően ez állhat amögött a döntés mögött is, amit a PUBG Corporation készül meghozni. A 2024-es PUBG Roadmapben a fejlesztők vázolták a terveiket erre az évre, a játékba pedig drasztikus fejlesztéseket és újdonságokat ígérnek. Az egyik ilyen újdonság egy teljesen új motor, amit a játék mögé fognak pakolni. Az Unreal Engine 5 nem csupán minőségbeli javulást eredményez majd a játék szépségét tekintve, hanem új, szétzúzható környezeti elemekkel is feldobja majd a játékot. Ez természetesen komolyabb vasat is igényel majd hosszútávon, mint a mostani verzió, de úgy tűnik ezt az áldozatot készek meghozni a közösség helyett a fejlesztők.

 

Emellett úgynevezett User Generated Content (UGC) támogatást is terveznek a játékba, ami feltehetően hasonlóan fog működni, mint a Fortnite Creative játékmódja. Sajnos részleteiben a PUBG Corporation nem árult még el erről semmit, de ha tippelnünk kéne, mi ebbe az irányba terelnénk el a játékot a tartalomkategórián belül. Mini 1v1 arénák, közösségi gyakorlópályák, könnyen lehet, hogy pont egy ilyen újdonságra lesz szükség ahhoz, hogy ismét elkezdjen mászni a csúcs irányába a játék.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 25 kiváló új játékkal teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×