A hírek szerint egy új Ghost Recon játék már fejlesztés alatt, de hogy milyen lesz a játék, arról egyelőre csak szivárgásokból van sejtésünk.

2023.03.11. – Talán az utóbbi években nem sikerültek olyan jól a Ghost Recon játékok, hogy nagy tömegeket kössenek le hosszú távon, de ez nem jelenti, hogy a franchise halott lenne. Sőt: friss hírek szerint már javában fejlesztés alatt áll egy új játék, amiről nemrég részletek szivárogtak ki az internetre. Persze ezeket nem árt fenntartásokkal kezelni, de talán kicsit betekintést engednek abba, hogy mire is számíthatunk. Azok, akik nagyon várják már, hogy újra Ghost Recon környezetben éljük át a taktikára épülő lövöldözést, most figyeljenek.

Új Ghost Recon

Ami a GR sorozatot illeti, az utolsó játék amit megjelent a franchise-on belül, az a Ubisoft Paris fejlesztésében készült 2019-es Breakpoint volt, amit amúgy páran – köztük a haverjaim is – elő szoktak venni néha. A Breakpoint alapvetően az online játékra koncentrált, live service aspektusokkal. Aztán a Ubisoft hozott egy érdekes döntést: 2021 végén berakták a játékba az NFT-ket, amivel összesen kerestek úgy 400 dollárt, szóval nagyjából semmit. Pár hónap múlva leállították az egészet.

Nos, reméljük az Ubisoft tanult saját hibájából, és nem követik el megint. Az Insider Gaming szerint a következő Ghost Recon a Project Over kódnevet viseli, és elvileg 2025-ben vagy 2026-ban érkezhet. Az egyik legfontosabb változás a korábbi részekhez képest, hogy ezúttal elvileg belső nézetet kapunk, a szokásos TPP helyett. A 2007-es Ghost Recon Advanced Warfighter 2 óta nem volt a sorozatban FPS-nézet. Oké, a Wildlands-ben és Breakpointban is rá opció, de elvileg ezúttal ez lesz az alapkoncepció.

Durva realizmus

A pletykák szerint a Ghost Recon játék igen realisztikus lesz. Elvileg mind játékmenetében, mind hangvételében erősen a Modern Warfare sorozatból merít ihletet. A Project Over a fiktív Naiman háború idején játszódik, igen ellentmondásos küldetéseket bízva a játékosokra. Például egy osztag közel kerül ahhoz, hogy lelőjön egy kisbabát cipelő férfit, mert azt hiszik, hogy a férfi kezében egy bomba van. Ez ismerős lehet azoknak, akik játszották a 2019-es Modern Warfare vitatott Clean House küldetését. Ebben a játékosok feladata egy ház kifosztása, amiben találni egy anyát és gyermekét. Ha a játékos úgy dönt, hogy megöli az anyát, a képernyő feketére vált és game over. Szóval nehéz döntésekre is számíthatunk. Egyelőre ennyit tudni, reméljük, hogy hamarosan jön a hivatalos bejelentés.

Borítókép: Ghost Recon Wildlands.

Ezt láttad már?

Ettől a 41 elmebeteg tech failtől sírva-röhögve rohansz ki a világból

×