Érdekes irányba tereli a mikrotranzakciós ajánlatát az Epic Games a Fortnite világán belül. Immáron már digitális LEGO szetteket is értékesítenek.

2024.03.08. – Az előző Fortnite szezonnal nem csupán egy új pálya és pár új játékmechanika érkezett az Epic Games „pénzverdéjébe”. A fejlesztők kibővítették a Fortnite repertoárját, s immáron ritmusjáték, Battle Royale, autóversenyzős móka, sőt még túlélőjáték is a cím. Utóbbit ráadásul egy óriáscéggel, a LEGO-val együtt teremette meg az Epic. A megjelenésekor hatalmas figyelmet kapott a játékmód, egy időben több millióan ültek a Fortnite előtt és igyekeztek „túlélni” az építőkockás világban. Maga a játékmenet egyébként kísértetiesen hasonlít a Minecraftra, annyi különbséggel, hogy a legendás Mojang-alkotás sokkal hatalmasabb világot kínál. Ettől függetlenül még a LEGO Fortnite-ban is vannak ellenségek, itt is figyelni kell karakterünk táplálására, s még dungeonökbe is lemászhatunk, hogy értékes portékákat szerezzünk magunknak. A kombinációs lehetőségekről és kreatív építésről már nem is beszélve.

LEGO szettek a Fortnite-ban

A játékmód megjelenése óta törekszik arra az Epic, hogy minden új kozmetikai elem elérhető legyen a speciális LEGO-világban is. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb Outfit már két verzióval érkezik, egy normál „fortniteos”, valamint egy LEGO-figurás változattal. Sőt, időről időre már meglévő Outfitek is megkapják a támogatást, nem is olyan rég például Ninja speciális skinje kapott LEGO modellt a túlélőmódhoz. Ez azt is jelenti, hogy az Epic és a LEGO hosszútávra tervez, biztosan nem tennének bele ennyi munkát, ha pár hónapon belül kukáznák az egész projektet.

Ezt az is bizonyítja, hogy most már nem csak a boltokban vásárolhatunk LEGO szetteket, hanem egyenesen a Fortnite Item Shopján keresztül is. Az érdekesség viszont az, hogy nem kapjuk meg postán a vásárolt csomagot, digitális formában birtokolhatjuk csak. És nem, itt nem egyszerű skinekről van szó, mint eddig, ez az újfajta mikrotranzakció tényleg úgy működik, mintha vennénk egy doboz speciális LEGO szettet.

fortnite

Beachside Boulevard Bundle

Az úgynevezett blueprintek – magyarul tervrajzok – építési sémákat kínálnak, amiket a megvásárlásuk után felépíthetünk a LEGO Fortnite-ban. Ha például valaki feltétlenül szeretne magának egy tengerparti, kétszintes házikót, akkor annak most megvásárolhatja a tervrajzát és megépítheti a játékmódon belül. Más lehetőség viszont nincs arra, hogy birtokoljon egy ilyen épületet az illető. Pont úgy működik tehát az egész, mint a valóságban, ha kell egy spéci LEGO-ház, meg kell venni a dobozt és vele együtt az alkotóelemeket. Utóbbiak ebben az esetben hiányoznak, de meglesz a leírás, hogy hogyan kell összedobni az összefarmolt nyersanyagokból az álomházat.

Az előbb említett példa egyébként a valóságot takarja, az első V-Buckért megvásárolható szett a Beachside Boulevard Bundle volt, amit 1900 pontért kínált a LEGO és az Epic Games.

Ezt olvastad már?

Gyászolunk: Elhunyt a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama

×