Érdekes újdonságról számolt be a Microsoft. Szerződést kötöttek a Boosteroiddal, egy külsős cloud gaming szolgáltatóval, így már innen is elérhető a Game Pass.

2024.03.08. – A Microsoft elmélyíti kapcsolatait az ukrán Boosteroid cloud gamingre szakosodott céggel. A mai naptól a Boosteroid-tagsággal rendelkező Xbox Game Pass-előfizetők (PC Game Pass és Game Pass Ultimate) streamelhetik a Game Pass játékokat a Windows Microsoft Store-on keresztül vásárolt játékokkal együtt.

Néhány kiemelkedő cím, ami így elérhetővé válik számukra: Deathloop, Dishonored, Dishonored 2, Dishonored: Death of The Outsider, Gears 5, Gears Tactics, Ghostwire: Tokyo és Pentiment. A Boosteroid Xbox-játékai támogatják a crossplayt és a cross-save-et is, vagyis a mentéseket is használhatjuk mind PC-n, mind pedig Xboxon. A Microsoft a jövőben további nagy kedvencekkel tervezi bővíteni a kínálatát, így a Boosteroid-felhasználók is sokat profitálhatnak ebből innentől kezdve. A Boosteroid először tavaly kezdte meg a Microsoft PC-játékainak támogatását, most ez bővült a Game Pass-szel.

Kiszélesített kínálat, új lehetőségek

A 2016-ban Kijevben, Ukrajnában alapított Boosteroid tavaly azt közölte, hogy világszerte több mint négymillió felhasználó használta a szolgáltatást. 2023 májusában a Microsoft 10 éves szerződést kötött a vállalattal, hogy megpróbálja meggyőzni a trösztellenes szabályozó hatóságokat arról, hogy felelősségteljesen tudja kezelni az Activision Blizzard felvásárlását. Körülbelül ugyanebben az időben a Microsoft hasonló, 10 évig hatályos megállapodásokat kötött a Nintendóval és az NVIDIA-val, hogy a Call Of Duty játékokat a platformjaikra vigyék.

game pass

A Game Pass (vagy Microsoft Store) játékok streameléséhez telepíteni kell a Boosteroid alkalmazást, majd pedig be kell jelentkezni. Ezután a Library fül mögött szűrőként ki lehet választani az Xboxot, mint új kategóriát. Ezután nincsen más dolgunk, mint megtalálni azt a játékot, amit pörgetni szeretnénk és rákattintani a Play gombra. Ekkor a Boosteroid arra kér majd minket, hogy jelentkezzünk be a Microsoft fiókunkba, hogy lássa, tényleg jogosultak vagyunk a Pass használatára. Ha ez is kész és tényleg fizetjük a szolgáltatást, máris pöröghet a játék.

A Boosteroid elérhető Windows-on, macOS-en, Androidon és ChromeOS-en. Emellett van Béta-alkalmazása a szolgáltatásnak webOS-re és Android TV-re is.

Ezt olvastad már?

Gyászolunk: Elhunyt a Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama

×